Turgut Özal zamanında yapılan ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hasar gören Halkla İlişkiler binasının bitişiğinde yer almasından kaynaklı risk teşkil ettiği için ibadete kapatılan TBMM Camii'nin taşınması için proje hazırlanıyor. Taşınma işlemi Bilim Kurulu’nun kararı doğrultusunda uygun bir yere yapılacak.
Öte yandan yine TBMM içinde yer alan eski halkla ilişkiler binasının arazisine ne yapılacağı da belli oldu. Mühendislerden oluşan heyetin bina ile ilgili raporu doğrultusunda yıkımı gerçekleştirilen eski Halkla İlşkiler Binası’nın yerine Meclis’in ihtiyaçlarını karşılayacak bina inşa edilecek.
AKIBETİ BELLİ OLDU
15 Temmuz darbe girişimi esnasında hasar gören TBMM Eski Halkla İlişkiler Binası’nın hasar görüp yıkımına başlanılması ile binanın A ve B Blokları’nın hemen yanında yer almasından kaynaklı risk teşkil ettiği için ibadete kapatılan ve tartışmalara neden olan ‘’yıkılacak’’ iddiaları ile gündeme gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki caminin akıbeti belli oldu.
DANIŞTAY: KÜLTÜREL VE SANATSAL BİR YÖNÜ YOK!
Danıştay tarafından oy birliği ile verilen kararda
33 YIL SONRA TAŞINACAK
Danıştay’ın kararı sonrasında ünlü mimar Berhuz Çinici ile ailesinin tasarlayıp 1984’te hizmete açılan avlusu ile birlikte toplam 6 bin 400 metrekare alana sahip, belli bir kısmı toprağa gömülü caminin taşınmasına karar verildi.
TAŞIMA PROJESİ HAZIR
Taşınma işlemi Bilim Kurulu’nun kararı doğrultusunda uygun bir yere yapılacak. Camiye her hangi bir zarar gelmemesi için projede hazırlandı. Hazırlanan proje kapsamında Türkiye Büyük Millet Camisinin yakında taşınması bekleniyor.
ESKİ HALKLA İLİŞKİLER BİNASI ARAZİSİ
ACİL TOPLANTI SALONU YAPILACAK
KAPASİTESİ YÜKSEK YENİ CAMİ
Meclis Başkanı İsmail Kahraman, tartışmaların yaşandığı dönemde cami ile ilgili ''Artacak milletvekilli sayısına uygun olarak, gelecek dönemde yeni çalışmalar yapılacağı muhakkaktır. Bu arada külliye içinde rahmetli Başbakan Turgut Özal zamanında yapılan cami ise günümüz şartlarına uygun şekilde yeniden inşa edilecektir.'' demişti.