|

Murat Ülker: Koç bile sordu, kovsalar gitmem

Toplam 6.5 milyar dolar büyüklükteki 400 farklı krediyi tek bir krediye indirgemek ve vadesini uzatmak için bankalarla anlaşma masasında olduğunu açıklayan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, ''Varlıklarım borcun tamamını kapatır. Üstüne de bana 15 milyar lira kalır'' dedi. Rahmi Koç'un bile kendisine, “Artık Londra’da mı yaşıyorsunuz?” diye sorduğunu da söyleyen Ülker, ''Ben Türkiye’deyim, bir yere gittiğim yok, Kovsalar gitmem...'' dedi.

Yeni Şafak
10:02 - 25/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:06 - 25/04/2018 Çarşamba
Diğer
​Murat Ülker
​Murat Ülker

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Hürriyet gazetesinde yer alan açıklamalarında Yıldız Holding şirketlerinin vadesi altı ay ile bir yıl arasında değişen yaklaşık 400 farklı kredisi bulunduğunu ve bunların vadesini uzatmak istediğini söyledi.

''VADEYİ UZATMAMIZ GEREKİYOR''

Ülker, "6.5 milyar dolarlık 400 ayrı kredi bizim için indefinite (belirsiz) bir durum yaratıyor. Tamam ülkemizde kredi sistemi böyle çalışıyor ama bu da uzun vadeli önümüzü görmemizi zorlaştırıyor.
Kredilerin vadesini uzatmamız gerekiyor
" dedi.

8 YIL OLARAK BELİRLENDİ

Ülker'in verdiği bilgiye göre 15 bankanın katıldığı kredinin dört yılı sadece faiz ödemeli olmak üzere sekiz yıl olarak belirlendi.

YAPILANDIRMA BİTTİ

Dünya gazetesindeki açıklamasında Ülker, kredi yapılandırmalarının hepsi bitti mi sorusuna, "
Bitti... Her birinin yönetim kurulları var, tabii. Ama anlaşmayı tekemmül ettirdik. İşlemleri yapılacak
" dedi.

''VARLIKLARIM BORCUN TAMAMINI KAPATIR, 15 MİLYAR DA BANA KALIR''

Bankalar arasındaki müzakerenin ayrıntılarını aktaran Ülker varlıklarının yeni alınan krediyi geri ödemeye yeterli olduğunu ifade etti.

Ülker, açıklamalarında, "55'i Türkiye'de 80 tane fabrikam var.
Varlıklarım 6.5 milyar dolarlık borcun tamamını kapatır. Üstüne de bana 15 milyar lira kalır.
Önemli olan sistemi sağlıklı çalıştırmak. Bankaların önceliği işi canlı tutmak olmalı" dedi.

''KOVSALAR GİTMEM''

Ülker, varlıklarının önemli bölümünü yurt dışına taşığı yolundaki izlenimlere ise
şu yanıtı verdi:

Varlıklarımın 4’te biri, yani yüzde 25’i yurt dışında... 80 fabrikam var... 55’i Türkiye’de... Toplam 60 bin personelimizin 40 bini Türkiye’deki şirket ve tesislerimizde çalışıyor. Ülkemde her yıl 4-5 bin yeni istihdam yaratıyorum. United Biscuits, Godiva ve Ülker’i sinerji için İngiltere merkezli Pladis çatısı altında topladıklarını anımsatıp, bu durumun yanlış anlaşıldığını söyledi:

Rahmi Koç bile bana, “Artık Londra’da mı yaşıyorsunuz Murat Bey?” diye sordu. Kendisine, “Ben Türkiye’deyim, bir yere gittiğim yok” cevabı verdim. Bunu anlattıktan sonra ekledi: Kovsalar gitmem...

#Yıldız Holding
#Murat Ülker
#Kredi
#Borç
#Yapılandırma
6 yıl önce