|

Mega projeler en şiddetli depremlere bile dayanıklı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yapılan mega projelerin depreme dayanıklı olduğunu söyleyerek, "İnşa ettiğimiz her tüneli, her köprüyü, her yapıyı deprem faktörünü ön planda tutarak yapıyoruz." dedi.

Yeni Şafak
08:34 - 18/08/2017 Cuma
Güncelleme: 08:38 - 18/08/2017 Cuma
AA
Bakan Arslan, Marmara Denizi'nin altından geçen Avrasya ve Marmaray tünelleri gibi dev projelerin de İstanbul'da yaşanabilecek muhtemel depremde en güvenli yerlerden biri olacağını söyledi.
Bakan Arslan, Marmara Denizi'nin altından geçen Avrasya ve Marmaray tünelleri gibi dev projelerin de İstanbul'da yaşanabilecek muhtemel depremde en güvenli yerlerden biri olacağını söyledi.
Bakan Arslan,
"Depremin değil, kalitesiz yapıların, kalitesiz binaların, kalitesiz köprü ve tünellerin can aldığına ne yazık ki 17 Ağustos'ta ilk elden tanık olduk.
Ülkemizin deprem kuşağında olması, depremle yaşamayı öğrenmemizi ve olası depremlere her an hazırlıklı olmamızı gerektiriyor. İşte bu nedenle
inşa ettiğimiz her tüneli, her köprüyü, her yapıyı deprem faktörünü
ön planda tutarak yapıyoruz." dedi.
"Eski köprüler depreme dayanıklı hale getirildi"
Arslan,
deprem kuşağında yer alan Türkiye'de
Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüleri
gibi dev yapıların her türlü rüzgar etkisine dirençli inşa edilmesinin yanı sıra çok şiddetli depremlere dayanıklı yapıldığını vurgulayarak,
"Geçen yıl trafiğe açtığımız Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim köprülerimiz yaklaşık 2 bin 500 yılda bir meydana gelebilecek çok büyük şiddetli bir depremde bile ayakta kalarak servis verebilecek şekilde tasarlanarak yapıldı. 14 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ise güncel şartnamelere göre yapılan sismik ve yapısal güçlendirme çalışmalarıyla Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim köprüleri ile eşdeğer sismik dayanıklılığa ulaştırılmış durumdadır."
diye konuştu.
"Avrasya Tüneli, 7,5 moment depreme dayanıklı"
Arslan,
Marmara Denizi'nin altından geçen Avrasya ve Marmaray tünelleri gibi dev projelerin
de İstanbul'da yaşanabilecek
muhtemel depremde en güvenli yerlerden biri
olacağının altını çizerek, şunları kaydetti:
#Avrasya Tüneli
#Marmaray
#Yavuz Sultan Selim Köprüsü
#Osmangazi Köprüsü
#Deprem
#Ahmet Arslan
7 yıl önce