|

Kurban Bayramı tatili uzadı

Milyonlarca vatandaş Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasını bekliyordu. Dün Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklama ile merak sona erdi. Peki Kurban Bayramı 9 gün oldu mu? Kurban Bayramı hangi gün başlıyor? Kurban Bayramı tatiline dair tüm detaylar haberimizde...

Yeni Şafak
10:34 - 1/08/2018 mercredi
Güncelleme: 10:46 - 1/08/2018 mercredi
Yeni Şafak
Kurban Bayramı tatili uzadı.
Kurban Bayramı tatili uzadı.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla tatile çıkacak vatandaşlar da tatil sürelerini hesaplamaya aynı zamanda uzatmaya çalışıyor. Milyonlarca vatandaşın Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması yönünde büyük bir beklenti oluşmuştu. Dün Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklama ile tüm meraklar sona erdi.

Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu?

Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bu Cuma günü Sayın Cumhurbaşkanımız 100 günlük icraat programını paylaşacak" dedi. Kalın ayrıca, "Yapılan düzenleme çerçevesinde Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkartılmıştır. Arife günü olan pazartesi de tatile dahil edilmiştir" açıklamasında bulundu.

Kurban Bayramı tatili hangi gün başlıyor?

2018 yılında Kurban Bayramı, hafta sonu tatillerinin de dahil edilmesiyle birlikte toplam 9 gün idrak edilecek. Kurban Bayramı'nın arefe günü 20 Ağustos'ta başlayacak. Bayramın son günü ise 24 Ağustos'a denk gelecek. 25-26 Ağustos tarihleri de hafta sonu tatili olarak memurlar için Kurban Bayramı tatilinin devamı niteliğini taşıyacak.

  • Kurban Bayramının Arefe günü 20 Ağustos Pazartesi günü
  • Kurban Bayramının 1. günü 21 Ağustos Salı günü
  • Kurban Bayramının 2. günü 22 Ağustos Çarşamba günü
  • Kurban Bayramının 3. günü 23 Ağustos Perşembe günü
  • Kurban Bayramının 4. günü 24 Ağustos Cuma günü olacak.
  • Haftasonlarıyla birlikte Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak.
#Kurban Bayramı
#Tatil
#Cumhurbaşkanlığı
il y a 6 ans