|

Konutta sıralı denetim geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, TBMM’deki sohbetinde kentsel dönüşüm yasa tasarısını Meclis’e sevk etmeye hazırlandıklarını belirtirken, yapı denetimlerine radikal tedbir getirdiklerini açıkladı. Meclis'e sevk edilecek düzenleme ile müteahhitlerin parasını vererek kendi çıkarına denetim yaptırma uygulaması sona ermiş olacak.

Yeni Şafak
09:12 - 15/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:44 - 15/02/2018 Perşembe
Diğer
Yapı denetimde sıralı sistem geliyor
Yapı denetimde sıralı sistem geliyor

Bakan Özhaseki, müteahhit ve denetim firmalarının belli paraya anlaşıp çıkarlarına göre denetim yaparak mevzuatın canını okuduklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

SIRALI DENETİM GELİYOR

Milliyet'in haberine göre; “Meclis’e sevkedilecek tasarıda kentsel dönüşümü çok hızlandıracak, belediyelere yardım edecek ve doğru bir mantığa oturmasını sağlayacak çok sayıda düzenleme var. Yapı denetimle ilgili maddelerde var. Yapı denetim iyi niyetle konmuş düzenlemeler ama açıklarını bulmuşlar canını okuyorlar. Bir yapı yapılıyor bunu denetleyen firmalar var mecburen denetliyorlar ama piyasada şöyle oluyor:
Müteahhit gidip bir firma ile anlaşıyor parasını veriyor kendini denetlettiriyor iş buna döndü böyle bir olabilir mi? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde lisanslı olan yetkili kuruluşlar listeli şekilde sırayla denetleyecek. Sırada kim hangi denetim firması varsa ona gidecek hiç tanımadığı şirket tarafından denetlenecek.

JET TAPU DÖNEMİ

Hükümet, tapu işlemlerinde, ‘jet tapu’ dönemine de geçiyor.
Özhaseki, tapu işlemlerinin, ‘hızlı’ sonuçlanacağını dile getirirken, “5 dakikada tapu. Evi alıp satıyorsunuz günlerce geziyorsunuz, yani evrakları topluyorsunuz kurum kurum dolaşıyorsunuz birkaç gün sonra tapuya ancak gidiyorsunuz. Orada kalabalık, şimdi öyle değil şu saatte gel diyorlar. Bundan sonra elektronik dönme var ve 5 dakikada tapu hazır olacak” diye konuştu.
#Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki
#TBMM
#Müteahhit
#Denetim
6 yıl önce