|

Konut talebi tabana yayıldı

Konutder Başkanı Z. Altan Elmas, 30 Haziran’a kadar uzatılan kampanyanın çok iyi gittiğini söyledi. Elmas, “Halkımız kampanyaya iyi cevap verdi. Konut talebi tabana yayıldı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:02 - 16/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:56 - 16/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
​Konutder Başkanı Z. Altan Elmas
​Konutder Başkanı Z. Altan Elmas

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul firmalarının başlattığı ve 30 Haziran’a kadar uzatılan “Birlikten güç doğacak, Türkiye kazanacak” kampanyasına yoğun ilgi devam ediyor. KONUTDER Başkanı Z. Altan Elmas, “Halkımız kampanyaya iyi cevap verdi. Konut talebi tabana yayıldı. Yüzde 20 indirim, yüzde 5 peşinat, kredi faiz oranı da 0.98 oldu, tapu harcında ve KDV’deki indirimle beraber hepsi paket haline geldi. Uzun zamandır faizler yüksek olduğu için yatırımcılar sektörden geri çekilmişti. Daha çok oturmak için konut alınıyordu. Şu anda hem oturmak, hem de ileriye dönük yatırım yapmak isteyenler harekete geçti” dedi.

“2018’i rekorla kapatacağız”

Anadolu’daki projelerde satışların daha hızlı olduğunu belirten Elmas, “Sadece üç kamu bankasının verdiği konut kredisi rakamları 6 milyar TL’ye ulaşmış. Bu kampanyanın hem vatandaşa, hem konut sektörüne, hem de ekonomiye katkı sağladığına inanıyoruz. 2017 yılını 1 milyon 410 bin konutluk tarihi rekorla kapatmıştık. Bu güç birliğiyle de yine Türkiye kazanacak ve yeni bir rekorla 2018 yılını tamamlayacağız” diye konuştu. Elmas, ev almayı planlayan ve sınırlı imkanı olan vatandaşlara da bu fırsatları iyi değerlendirmesini tavsiye etti.

#Konut
#Talep
6 yıl önce