|

Kiralık araç 30 milyarı aştı

TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici, operasyonel kiralama sektörünün aktif büyüklüğünün 30 milyar liraya ulaştığını ifade etti. Ekici, “129 kiralama firması her yıl ortalama 150 bin adet civarında araç alımı yapıyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:20 - 18/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici
​TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici

129 araç kiralama firmasının üyesi olduğu Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği’nin (TOKKDER), Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleştirilen “Araç Kiralama Sektör Buluşmaları - Banka Paneli” düzenledi. Panele yirmiyi aşkın bankadan katılım oldu.

OTOMOTİVİN İTİCİ GÜCÜYÜZ

Kiralama sektörünün aktif büyüklüğünün 30 milyar liraya geldiğini belirten TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı İnan Ekici, sektörün şu anda 365 bin adet civarında aracı yönettiğini belirtti. İnan Ekici, “Sektör Türkiye’de yılda ortalama 150 bin adet civarında araç alımı yapıyor. Bu çok ciddi bir pay, dolayısıyla sektörümüzün otomotiv sektörü için ana itici bir güç olduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan sektörümüzün kat edeceği daha çok yol var. Özellikle son yıllarda operasyonel kiralama daha da yaygınlaşmaya başladı” diye konuştu.

İKİNCİ ELDE KİRALIĞA İLGİ

TOKKDER Yönetim Kurulu Üyesi Türkay Oktay ise Türkiye’deki ikinci el araç pazarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkay Oktay, “Geçmişte kiralamadan dönen araçlara ikinci el pazarında negatif yaklaşılırdı. Ancak son dönemde, araçlarımızın tüm ekspertiz, bakım ve hasar bilgilerini şeffaf bir şekilde alıcının önüne koymamız güven unsuru oldu. Kiralıklar piyasadaki araçlara göre büyük ilgi görüyor” dedi.

#İnan Ekici
#​TOKKDER
6 yıl önce