|

Kimliği olan şehirler geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'yatay mimari' çağrısının ardından şehirlerde yeni dönem başladı. AK Parti, 81 ili ilgilendiren çalışma için ocak ayı itibariyle sahaya inecek. Her şehir için, içinde üniversiteler ve meslek odalarından temsilcilerin de yer aldığı bir heyet oluşturulacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/12/2017 Pazar
Güncelleme: 02:11 - 10/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan
AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan

Şehirlerin 2023 vizyonunu tekrar ele alan AK Parti, 81 ilde sahaya inmeye hazırlanıyor. Ocak ayı itibariyle sahaya ineceklerini belirten AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, her şehir için, içinde üniversiteler ve meslek odalarından temsilcilerin de yer aldığı bir heyet oluşturulacağını söyledi. Karaaslan, “Şehirleri tek tek dolaşacağız ve şehir meydanlarında halka soracağız. Bu sorular bugüne kadar sorulmamış sorular, gündeme alınmamış konular olacak. Her şehrin politikası özel olacak” diye konuştu.

İHTİYAÇ İLE TEKNLOJİ BİRLEŞTİRİLECEK

Projeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti yönetimine paylaştıklarını anlatan Karaaslan, “Şehirlerimizde hepimizi rahatsız eden unsurların hayatımızdan gitgide arındırıldığı, açık ve yeşil alan kullanımlarının arttığı, bir takım estetik unsurların daha ön plana çıktığı, herkes için yaşanılabilir şehirler hayalimiz var. Cumhurbaşkanımızın bu konuda hassasiyeti var. Referansı çok güçlü olan medeniyetimizin izlerinden alıp onu 2017, 2020 yılının ihtiyaçları ve teknolojisiyle birleştireceğiz. Belki buna ‘milli mimari dil’ de diyebiliriz” dedi.

BAZI YERLERDE KONUTLAR 5+1’DEN BİLE AZ OLABİLİR
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın binaların 5 kat ve bodrum olacağı yönündeki kararlılığına da vurgu yapan Karaaslan, “Cumhurbaşkanımızın uzunca bir süredir ‘yatay mimari olsun’ dediği kararın altında sadece fiziksel bir ihtiyaç yatmıyor. Yani sosyolojik ilişkiler, adaletli bir şehircilik anlayışı da var. Her yönüyle bu bir milattır. ‘Şehrim 2023’ ile bazı yerlerde 5+1 bile değil çok daha alçak binalar olabilir. Kamu binalarında ise yatay mimariye ve çevre dostu olmasına özen gösterilecek” bilgisini verdi.

#Konut
#Ev
6 yıl önce