Meclis'te kabul edilen Torba Yasa ile asgari ücret üzerinde meydana gelen vergi artışı önlenmiş oldu. Ancak yasa ancak aralıkta yürürlüğe gireceği için eylülden bu yana maaştan düşen miktarların işçilere geri ödenmesi gerekiyor. Burada işverenin yapması gerekenler de belirlendi. Buna göre, yasa yürürlüğe girene kadar beyannameler mevcut vergi dilimleri ve Asgari Geçim İndirimi (AGİ) üzerinden hazırlanacak. Eylül ayından yasanın yürürlüğe gireceği tarihe kadar maaşlar bordrolarda eksik gösterilecek. Ancak aradaki fark daha sonra ödenecek. Böylece hak kayıpları önlenecek.
Bu yıl vergi diliminden kaynaklı asgari ücretlinin maaşının düşmesine Asgari Geçim İndirimi (AGİ) ile çözüm getirildi. GVK Geçici 87'nci maddesinde 2017 eylül, ekim, kasım ve aralık aylarına ilişkin bekar işçilerin net ücretleri asgari ücretin (1.404,6 TL) altında kalanlara aradaki fark işçinin Asgari Geçim İndirimi tutarına ayrıca ilave edilecek. Sabah'tan Faruk Erdem'in yazısına göre, yasa ile birlikte asgari ücretlilere ekstradan 75.53 liralık artış sağlanacak ve maaşların düşmesi önlenecek. Vergi diliminin artmasıyla asgari ücretliden alınan vergi 226.64 liradan 302.17 liraya çıkıyor. Aradaki 75.53 liralık fark Asgari Geçim İndirimi'ne ilave edilerek kapatılacak.
2017'de özellikle yeni istihdam kapsamında birçok vergi ve prim teşvikleri uygulanmıştı. İlave istihdam için işverenlere 773 lirayı bulan destek sağlanmıştı. Ayrıca asgari ücretin artmasıyla birlikte yine işverenlere bu konuda da destek uygulanmıştı. Bu desteklerin birçoğunun süresi bu yılın sonunda bitiyor. Ancak yeni bir torba kanunla bu teşviklerin bazılarının devam etmesi sağlanırken bazı yeni teşvikler de getirilecek.