|

Güvenlik görevlileri ne kadar maaş alıyor?

Güvenlik görevlileri genel olarak bireysel alınmamakta olup bağlı oldukları güvenlik firmaları üzerinden alınıyor. Peki özel güvenlik görevlisi maaşları ne kadar? Silahlı ve silahsız güvenlik görevlileri arasında maaş farkı var mıdır? İşte merak edilen soruların cevapları...

Yeni Şafak
09:46 - 11/07/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:27 - 11/07/2018 Çarşamba
Diğer
Silahlı ve silahsız 2018 yılı güvenlik görevlisi maaşları
Silahlı ve silahsız 2018 yılı güvenlik görevlisi maaşları

Firmaların ve kamu kurumlarının büyük bir bölümünde çok sayıda güvenlik görevlisi bulunuyor. Özel sektör firmaları ve kamu kurumları işin zorluğuna ve tehlikesine göre güvenlik görevlilerini silahlı ya da silahsız olarak istihdam ediyor. Güvenlik görevlilerinin maaşları da silahlı ve silahsız şeklinde ikiye ayrılıyor.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ MAAŞI KAÇ TL?

Özel sektörde istihdam etmekte olan özel güvenlik görevlilerinin maaşlarına baktığımızda silahsız güvenlik görevlilerinin genel olarak 1603 TL'den başlayan ve 1800 TL'ye kadar yükselen maaşlar aldığı, silahlı güvenlik görevlilerin maaşları ise 1603 TL'den başlayan ve 2 bin 200 TL'ye kadar yükselen maaşlar aldığı biliniyor.

Genel olarak kamu kurumlarında ise sözleşmeli olarak dışarıdan güvenlik görevlisi alımı gerçekleştirmekte olup silahsız personellerin asgari ücret tutarında maaş aldığı ve silahlı güvenlik görevlilerin ise asgari ücretten başlayan ve 2 bin 900 TL'ye kadar yükselebilen maaşlar aldığı ifade ediliyor.

Bu tutar ikamet edilen bölgeye, evlilik ve çocuk durumuna göre de değişiklik gösteriyor.


#Güvenlik görevlisi maaşı
#Maaş
#​Güvenlik görevlisi
6 yıl önce