|

2018 yılı bekçi maaşları

İçişleri bakanlığı lise ve dengi okul mezunu olan kişileri çarşı ve mahallerde asayişi sağmak üzere bekçi alımına başladı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile yeni bir iş imkanı olarak Çarşı ve Mahalle Bekçisi olmak isteyenler için işe alımlar yapılırken, en çok merak edilen konuların başında da bekçi maaşları geldi. İçişleri Bakanlığı bünyesinde istihdam edilen bekçiler ne kadar maaş alıyor? 2018 bekçi maaşları kaç lira? Tüm detaylar haberimizde...

Yeni Şafak
12:22 - 11/07/2018 Çarşamba
Güncelleme: 12:14 - 4/12/2018 Salı
Yeni Şafak
Bekçiler göreve hazır.
Bekçiler göreve hazır.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile İçişleri bakanlığı lise ve dengi okul mezunu olan kişileri çarşı ve mahallerde asayişi sağmak üzere bekçi alımına başladı.

Son zamanlarda artan bekçi alımlarından sonra bekçilerin aylık kazançları da merak edilen hususların başında yer almaya başladı. İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapan bekçi maaşları ne kadar?
İşte 2018 yılı bekçi maaşları...
Çarşı ve mahalle bekçileri için yeni yılla birlikte zam oranlarında da artış yaşandı. Öncelikle İstanbul, Ankara, Adana Mersin, Gaziantep ve Hatay illerinin yanı sıra verilen
7 bin kadro
ile diğer şehirlerde de istihdamlar başladı.
KPSS
şartının aranmadığı ve istihdam sayısının da fazla olduğu bekçilik hizmeti için en çok merak edilen konuların başında maaşları geldi.

2018 yılında ortalama olarak aylık bekçi maaşlarının başlangıç
3 bin lira
civarında olduğu ifade edilirken, tutarın bekçinin görev yaptığı bölgenin nüfus olarak büyüklüğü ve ilin terör durumuna göre değişiklik gösterdiği açıklandı. Çocuk ve aile yardımı ile de maaşların daha da artması bekleniyor.
  • 2018 – 2019 yılında memurlara toplam yüzde 7,5, 2019 – 2020 yılında ise toplamda yüzde 9 oranında zam gelmiştir. Bu zamlara ek olarak çocuk yardımı olarak 6 yaşına kadar çocuklar için 48 TL, 6 yaşından büyükler için 24 TL, yapılan aile yardımı ise 204 TL olarak artırılmıştır.

Bekçi çalışma saatleri

Türkiye geneli çarşı ve mahalle bekçilerinin genel olarak akşam saat: 18.00 - 19.00 itibari ile göreve başladığı ve 12 saat boyunca sabah: 06.00 - 07.00 surlarına kadar çalıştığı belirtildi. Ancak bu saatlerin çalışılan yere göre değişiklik gösterdiği ifade ediliyor. Gündüz çalışmayan bekçiler, akşam üstü göreve başlamasıyla, gece boyunca çalışır ve sabah saatlerinde güneşin aydınlanması ile de görevini bitirir.


#Bekçi
#İçişleri Bakanlığı
6 yıl önce