|

Ekonomi yönetiminden iki sürpriz görüşme

Döviz kurlarındaki spekülatif hareketlere karşı Merkez Bankası'nın dün attığı ilk adımın arkasından ikinci adım ise finans kuruluşlarına ve yatırımcılara yönelik atılıyor. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya İstanbul ve Londra'da iki sürpriz görüşme gerçekleştirecek.

Yeni Şafak
14:50 - 24/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:21 - 24/05/2018 Perşembe
AA
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek - Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek - Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, gelecek hafta İstanbul ve Londra'da finans kuruluşları temsilcileri ve yatırımcılarla bir araya gelecek.

Şimşek ve Çetinkaya, İstanbul'da 28 Mayıs Pazartesi günü finans kuruluşları temsilcileri ve yatırımcılarla görüşecek.

Daha sonra İngiltere'ye hareket edecek olan Şimşek ve Çetinkaya, 29 Mayıs Salı günü Londra'da yabancı fon yöneticileri ve iş adamlarıyla buluşacak.

YATIRIMCILARIN GÜVENİ ARTTI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bağımsızlık tartışmalarına son veren faiz kararı ve siyasetçilerden gelen açıklamalar yatırımcıların güvenini artırdı.

TCMB dün gerçekleştirdiği para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında, bankaları fonladığı geç likidite penceresi borç verme faiz oranını 300 baz puan artırarak yüzde 16,50'ye yükseltti.
TCMB'nin kararının ardından dün akşam açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın serbest piyasa ekonomisi kurallarının tüm kurum ve kurallarıyla uygulandığının altını çizmeleri de yatırımcı algısını ve piyasaları pozitif etkiledi.

Dün 4,93 seviyelerine kadar çıkan dolar/TL, faiz kararı sonrasında ilk tepki olarak 4,54'e kadar geriledi ve bugün 4,76 seviyesinde dengelendi. Borsa İstanbul'da ise pay piyasalarının yükselişi banka hisseleri öncülüğünde yüzde 2'ye yaklaştı.

#Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek
#Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya
#Merkez Bankası
6 yıl önce