EDISYON:

Dolar yeni haftaya nasıl başladı?

Yeni Şafak
08:4928/01/2019, Pazartesi
G: 28/01/2019, Pazartesi
Yeni Şafak
28 Ocak 2019 dolar ve euro fiyatları
28 Ocak 2019 dolar ve euro fiyatları

Dolar/TL geçen haftaya ABD Trump'ın Türkiye'ye yönelik ekonomik tehdit içeren açıklamalarıyla kasım ayından bu yana ilk kez 5.55 seviyesini test ederek başlamış, PPK sonrası ise yönünü aşağı çevirerek aralıktan bu yana en düşük seviyesi olan 5.24 TL'yi görmüştü. Piyasalar yeni haftaya ise sakin başladı. Dolar/TL 5.26 seviyesinden Euro/TL ise 6 lira civarında işlem görüyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın mesajı sonrası 5.55'lere kadar çıkan, sonrasında ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini sabit tutması ile birlikte düşüşe geçen dolar/TL, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Davos'taki açıklamalarının desteğiyle bu haftaya da düşüşle başladı.

  • Dolar/TL haftanın ilk işlem günüde 5.26 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 6 lira civarında.

Piyasaları ise bu hafta yoğun bir iç ve dış gündem bekliyor. 30 Ocak'ta yılın ilk enflasyon raporu açıklanacak. Yurt dışında ise önemli ABD verilerinin yanı sıra FOMC toplanacak ve ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıklayacak.

#Dolar
#Euro
#Piyasalar
#Döviz

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.