|

Beştepe'de Ekonomi Zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nu topladı. Ekonomi bakanları ile ilgili bürokratların katıldığı ve ekonomide yaşanan son gelişmelerin ele alındığı toplantı 2,5 saat sürdü.

Yeni Şafak
15:09 - 9/05/2018 الأربعاء
Güncelleme: 17:38 - 9/05/2018 الأربعاء
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ekonomi kurmayları ile Beştepe'de yapacağı toplantı 50 dakika gecikmeli olarak saat 14:50'de başladı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın yanı sıra toplantıya SPK, BDDK ve Merkez Bankası Başkanı da katıldı.

2,5 SAAT SÜRDÜ

Toplantıda özellikle döviz kurunda yaşanan artış olmak üzere ekonomide yaşanan son gelişmelerin ele alındığı öğrenildi. Toplantı 2.5 saat sürdü.

iBRAHİM KALIN'DAN ZİRVE AÇIKLAMASI


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bugün yapılacak ekonomi zirvesiyle ilgili konuştu:

"Hem ithalat ihracat dengesi, istihdam, sanayi yatırımlarıyla ilgili konular etraflı bir şekilde ele alınacak. Tabii dövizle ilgili konu birkaç haftadır günümüzde. Bunun küresel dalgalanmalarla ilgili olduğunu da tekrar ifade etmek de fayda var. Dün Trump’ın anlaşmadan çekilmesi de piyasalara bu manada etki yaptı. Petrol fiyatı yükseldi, bir birini etkileyen bir çok dinamik var. Kısa ve net mesaj vermek gerekirse, hükümetimizin cumhurbaşkanımızın sürdürdüğü mali disiplin politikaları devam edecek" dedi.

Dolar/TL, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün ekonomi yönetimi ile bir araya geleceğine yönelik haberlerin kurdaki değer kaybına karşı bir önlem alınacağı beklentisi oluşturmasıyla 4.27 seviyesinin altına kadar geriledi.

#​Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Beştepe
#Ekonomi Koordinasyon Kurulu
٪d سنوات قبل