|

Varlık Barışı geliyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal, varlık barışıyla ilgili olarak, "Yurt dışındaki varlıklarını Türkiye'ye getirenlere kolaylık sağlayacağız. Varlığının yüzde 3'ü oranında vergi alınacak" dedi.

Yeni Şafak
10:34 - 9/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:15 - 9/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
​Maliye Bakanı Naci Ağbal
​Maliye Bakanı Naci Ağbal

Maliye Bakanı Naci Ağbal, son günlerde en çok konuşulan konulardan biri olan varlık barışıyla iligli açıklama yaptı.

Ağbal, AA Finans Editör Masası'nda yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızdan yurt dışında para, altın, döviz gibi yatırımları olan vatandaşlarımız 11. ayın sonuna kadar Türkiye'ye getirirlerse, bankalara ve aracı kurumlara bu varlıkları bildirirlerse Türkiye içerisinde diledikleri gibi tasarruf edecekler" ayrıntısını paylaştı. Ağbal, getirilen varlığın yüzde 3'ü oranında vergi alınacağını ifade etti.

Bakan Ağbal, daha önce de böyle bir uygulama yapıldığını belirterek, bunun o uygulama ile eşdeğer olduğunu dile getirdi.

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ

Bakan Ağbal emekliye bayram ikramiyesi ile ilgili gerekli düzenlemeleri yaptıklarını ilk ikramiyelerin önümüzdeki Ramazan Bayramı öncesinde Haziran ayının başında hesaplara yatırılacağını açıkladı. Bakan Ağbal söz konusu düzenlemenin kalıcı hale getirileceğini de aktardı.

MATRAH DÜZENLEMESİ

Maliye Bakanı Ağbal, yoğun talep üzerine Genel Kurul'da bugün verilecek önergeyle 2017'yi de matrah artırımı düzenlemesine dahil etme kararı aldıklarını duyurdu.


#Naci Ağbal
#Varlık barışı
#​Maliye Bakanı
6 yıl önce