Malatya'da 29 yıl önce inşa edilen ancak hiç kullanılmayan Vagon Onarım Fabrikası'nda Türk Kızılayı tarafından afet barınma sistemleri üretilecek ve bin 500 kişiye istihdam kapısı olacak.
Malatya'da Sümer Holding AŞ'ye ait olan ve 1989'da tamamlanan 52 bin metrekare kapalı alana sahip fabrika, o tarihten bu yana hiç kullanılmadı. Yıllardır atıl kalan fabrika, Türk Kızılayı tarafından Afet Barınma Sistemleri Fabrikası'na dönüştürülecek. Fabrikayı ekonomiye kazandıracak Türk Kızılayı, dünyadaki diğer yardım kuruluşlarının afet barınma sistemleriyle ilgili ihtiyaçlarını da karşılamayı planlıyor.
İHALEYE 83 MİLYON LİRALIK TEKLİF
Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, atıl durumdaki fabrikayı Afet Barınma Sistemleri Fabrikası'na dönüştürmek amacıyla buraya talip olduklarını hatırlatarak, Özelleştirme İdaresince bu fabrikanın ihalesinin yapıldığını ve kurum olarak verdikleri 83 milyon liralık teklifin olumlu karşılandığını söyledi. İhale sonucunun kesinleşmesi için Özelleştirme Yüksek Kurulu’nun tasdikini beklediklerini ifade eden Kınık, tasdik sonrası toplam 150 milyon liralık yatırım gerçekleştireceklerini söyledi.
2019’DA ÜRETİME GEÇİYOR
Devir işlemlerinden 12 ay sonra üretime geçebileceklerini aktaran Kınık, şöyle devam etti: “Büyük hisseler Kızılay’da olmak kaydıyla özel sektörden bu alanda uzman bir ortağı yanımıza almayı planlıyoruz. Fabrika, aynı zamanda afet konularında bir ar-ge ve inovasyon merkezi olacak.”