|

9 günlük tatil yoğunluğu

Kurban Bayramı tatiline bir gün kala Bayrampaşa’daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı ve havalimanlarında yoğunluk erken başladı. Tatili memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar biletleri tüketti. Firmalar, talebi karşılamak için ek seferler koydu.

Yeni Şafak
04:00 - 17/08/2018 пятница
Güncelleme: 03:40 - 17/08/2018 пятница
Yeni Şafak
Havayolu şirketleri de Kurban Bayramı için ek seferler düzenledi.
Havayolu şirketleri de Kurban Bayramı için ek seferler düzenledi.

9 günlük Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyen vatandaşlar otogar ve havalimanlarında yoğunluğa neden oldu. Bayrampaşa’daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda hareketlilik erken başladı.

Bugün mesai bitimi başlayacak 9 günlük Kurban Bayramı tatilini memleketinde veya tatil beldelerinde geçirmek isteyen vatandaşlar, otogarlara akın etti. Bugünden itibaren bayramın birinci gününe kadar otobüs biletlerinin tamamının satıldığı öğrenildi. Otobüs firmalarının yoğun talep olan şehirlere ek seferler koyduğu bildirildi. Bazı ek seferlerde bile biletlerin tükendiği ifade edildi.

BİLETLER ERKEN TÜKENDİ

Otobüs firması yetkilileri, bayram nedeniyle olağanüstü bir bir yoğunluk yaşandığına dikkat çektiler. Trakya ağırlıklı çalışan bir otobüs firmasının işletme müdürü Yavuz Kaya, bayramın birinci gününe kadar bütün seferlerin dolu olduğunu söyledi. Kaya, “Biletini almayanların, yakın yerlere ek seferlerle gitme ihtimali var. Ancak uzak mesafelere gidecekler için bilet bulmak zor. Bugün için bilet bulmak imkansız. Çünkü yerimiz yok. Bilet bulamayanlar, ilave otobüsleri beklemek zorunda” şeklinde konuştu.

Bir başka firmanın yetkilisi olan Ethem Yalçın da otobüs bileti satın almayı son güne bırakan vatandaşların ilave seferleri takip etmesini isteyerek, “Ancak bunun için mutlaka otogara gelmek zorundalar. Telefonla ya da internetle bilet bulamazlar” uyarısında bulundu.


HAVALİMANLARINA AKIN

Bu arada havalimanlarında da yoğunluk yaşanıyor. THY, 17 Ağustos’ta mesai bitimiyle başlayacak ve 9 gün sürecek bayram tatili nedeniyle 164 ek sefer düzenleyecek. Uçuşlarını yolcularının beklentilerini karşılayacak bir planlamayla icra eden THY, bayramda oluşabilecek ulaşım yoğunluğuna yurt içinde 150, yurt dışında ise 14 ek sefer ile çözüm sağlayacak. THY, bayram tatilinde yurt içinde Antalya’ya 49, Bodrum’a 51, Dalaman’a 35, Trabzon’a 15, yurt dışında ise Beyrut’a 8, Cenevre’ye 2, Podgorica’ya 4 ek sefer koydu. Pegasus Hava Yolları 128, Onur Air 39 ek sefer düzenleyecek.

#Kurban Bayramı
#Bayrampaşa
#İstanbul
6 лет назад