|

'7 liraya yükselmesi suikasttır'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Doların Ağustos'ta bir ayda 7 liraya çıkması başlı başına bir suikasttır" dedi. Merkez Bankası'nın da bağımsızlığına ilişkin Cumhurbaşkanı, "Dün Merkez Bankası faiz artırımını oldukça yüksek bir oranla gerçekleştirdi. Hadi buyrun bağımsızlık" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
11:38 - 14/09/2018 Cuma
Güncelleme: 12:05 - 14/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
Dolar ağustos ayında dış müdahaleler sonrası 7 TL'ye kadar yükselmişti.
Dolar ağustos ayında dış müdahaleler sonrası 7 TL'ye kadar yükselmişti.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Doların Ağustos'ta bir ayda 7 liraya çıkması başlı başına bir suikasttır" dedi.

Merkez Bankası'nın bağımsızlığına ilişkin tartışmalara da "Dün Merkez Bankası faiz artırımını oldukça yüksek bir oranla gerçekleştirdi. Hadi buyrun bağımsızlık" açıklamasında bulundu.

"Sabrım bir yere kadar"

Hiçbir zaman enflasyon Merkez Bankası'nın açıkladığı gibi olmamıştır. 3. çeyrekte revize ediyor. Madem biliyorsun neden revize ediyorsun? Faizi biliyorsun da, enflasyonu neden bilemiyorsun? Merkez Bankası faiz artırımını oldukça yüksek gerçekleştirildi. Bağımsızlığın neticesini göreceğiz, bu sabır bir yere kadar. Biz sömürü manivelalarına eyvallah edemeyiz.

Yurt dışındaki vatandaşlara çağrı

Erdoğan, yurt dışındaki vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Kamuya ilave gelir sağlayacak altın ve avro tahvilleriyle kira sertifikalarını değerlendirmeye davet ediyorum" dedi.

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan​
#Dolar
#Faiz
6 yıl önce