|

Türkiye sınırına gözlem noktaları kuracağız

Türkiye’nin terör örgütü PKK/PYD işgalindeki Menbiç’e yönelik oprerasyonunu ortak devriye önerisiyle engelleyen ABD, dün hainlere kalkan olacak bir adım daha attı. Pentagon’da gazetecilerle bir araya gelen ABD Savunma Bakanı James Mattis, ABD’nin, Suriye’nin kuzey sınırı boyunca birkaç yerde gözlem noktası kuracağını açıkladı.

Yeni Şafak
04:00 - 22/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:11 - 22/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
ABD Savunma Bakanı James Mattis
ABD Savunma Bakanı James Mattis

Türkiye’nin, bir NATO ülkesi olarak kaygılanması için birçok nedeni olduğunu belirten Mattis “Suriye’nin kuzey sınırı boyunca birkaç yerde gözlem noktaları kuracağız, çünkü en azından bizim faaliyet alanımızdan kaynaklı bir şey gördüğümüzde Türkleri uyarmak istiyoruz. Türkiye’ye yakından bu konuyu danışıyoruz. Türkiye’ye yönelik ortaya çıkabilecek ve gördüğümüz her türlü tehdidi takip etmeye çalışacağız” dedi.

İŞARETLİ BÖLGELER OLACAK

Kuracakları noktaların açık bir şekilde gece ve gündüz seçilebilecek şekilde işaretlenmiş olacağını kaydeden Mattis, “Türk ordusu ile sınırın karşısından çok konuşuyor olacağız. Gece ve gündüz çok açık bir şekilde işaretli bölgeler olacak. Böylece Türkler bizim tam olarak nerede olduğumuzu net olarak görecek” diye konuştu.

#ABD
#Türkiye
#PKK
#PYD
#Suriye
5 yıl önce