|

Pakistan’dan IMF’ye ret

Pakistan, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) enerji fiyatları ve vergilerin artırılması ile Çin’in finansal desteğine ilişkin detayların açıklanmasına yönelik taleplerini kabul etmedi.

Yeni Şafak
04:00 - 22/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:09 - 22/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Pakistan Başbakanı İmran Han, 3 Kasım’da Pekin’de Çin Başbakanı Li Kıçiang ile bir araya gelmişti.
Pakistan Başbakanı İmran Han, 3 Kasım’da Pekin’de Çin Başbakanı Li Kıçiang ile bir araya gelmişti.

Pakistan medyasında yer alan bilgilere göre hükümete, IMF heyetiyle kurtarma paketi görüşmeleri sürecinde paketin onaylanması için bazı şartlar sunuldu.

Konuyla ilgili basına açıklama yapan Pakistan medyasında yer alan bilgilere göre hükümete, IMF heyetiyle kurtarma paketi görüşmeleri sürecinde paketin onaylanması için bazı şartlar sunuldu. Yerel basında yer alan haberlere göre, IMF heyetinin enerji fiyatlarının artırılması yanında yeni vergilerin getirilmesi, mevcut vergilerin artırılması ve Çin’in finansal desteğinin detaylarının açıklanması şartları da kabul edilmedi.

Son 5 yılda ikinci, tarihinde ise 22’nci defa Pakistan ile masaya oturan IMF’den yapılan açıklamada ise “Mali ve cari açığın azaltılması, döviz rezervinin güçlendirilmesi, sosyal güvenliğin geliştirilmesi, reform politikaları ve yönetimin şeffaflaştırılması gibi konularda anlayış birliğine ulaşılmıştır” ifadelerine yer verildi. Borç dengesini sağlamak isteyen Pakistan, Suudi Arabistan ve Çin’den finansal destek sağlamıştı.

  • Trump hedef almıştı
  • Pakistan’ın IMF’nin taleplerini reddetmesinin ardından, ABD Başkanı Donald Trump’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı “Pakistan’a yardımları keseceğiz” açıklaması bir kez daha gündeme geldi. Pakistan’ın terörle mücadelede üzerine düşeni yapmadığını iddia eden ABD Başkanı, “Paramızı alıp bizim için hiçbir şey yapmıyorlar” değerlendirmesinde bulunmuştu. Ancak IMF’nin talepleri, Trump’ın asıl bahanesinin, Pakistan’ın, ABD’nin küresel rakibi Çin’den aldığı yardımlar olduğu yorumuna sebep oldu.
#ABD
#Pakistan
#İmran Han
5 yıl önce