|

Türk gemisi batmadan kurtarıldı

Adriyatik Denizi’nde Hırvatistan’ın Jabuka Adası açıklarında “Haksa” isimli Türk bandıralı yük gemisi batma tehlikesi atlattı, 13 kişilik mürettebattan 8’i tahliye edildi.

Yeni Şafak
04:00 - 18/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:01 - 18/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Türk bandıralı yük gemisi batma tehlikesi atlattı, 13 kişilik mürettebattan 8’i tahliye edildi. ​
Türk bandıralı yük gemisi batma tehlikesi atlattı, 13 kişilik mürettebattan 8’i tahliye edildi. ​

Hırvatistan Denizcilik, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, dün sabah saatlerinde 85 metre uzunluğundaki yük gemisinin su almaya başladığının Rijeka Arama Kurtarma Merkezi’ne (MRCC) bildirilmesi üzerine Hırvatistan ve İtalya’ya ait arama kurtarma gemileri ile Brodospas firmasına ait römork olay yerine sevk edildi.

Geminin 11’i Türk, 2’si Hindistan vatandaşı olan 13 kişilik mürettebattan 8’i, İtalya’ya ait “Valcadorea” isimli tanker gemisinin yardımıyla tahliye edildi. Kaptanın da aralarında bulunduğu 4 kişi, dalgıçların yırtılmayı kapatmasına yardımcı olmak için gemide kaldı. Hırvatistan Sahil Güvenlik Komutanı Joso Vujic, “Gemideki hasar kontrol altına alındı, artık batma tehlikesi bulunmuyor” dedi.

Tahliye edilen 2’si Hint 8 kişilik mürettebatın Split Limanı’na götürüldüğü ve ihtiyaçlarının Kızılhaç tarafından karşılanacağı, geminin ise yırtığı kapatıldıktan sonra Trogir Tersanesi’ne götürüleceği kaydedildi. Gemiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.

#Türkiye
#Hırvatistan
#Jabuka Adası
6 yıl önce