|

Büyükşehir’den turizm atağı

Turizm alanında çalışmalara aralıksız devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Adana, Osmaniye, Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman’da yaptığı tanıtım faaliyetleriyle kenti bir üst lige çıkarmayı amaçlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, Kahramanmaraş’ın keşfedilmeyi bekleyen turistik bir şehir olduğunu belirtti

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:37 - 18/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi turizm alanında çalışmalara aralıksız olarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi turizm alanında çalışmalara aralıksız olarak devam ediyor.

Yaptığı Yedikuyular Kayak Merkezi ile Kahramanmaraş’ı önemli bir noktaya ulaştıran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi turizm alanında çalışmalara aralıksız olarak devam ediyor. Turizmde bir hamle daha yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Adana, Osmaniye, Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman gibi illerdeki bilboardlara verdiği tanıtım reklamları ile Kahramanmaraş’ın her yönüyle tanıtımını yapıyor.

TARİH, DOĞA VE LEZZET

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ‘Şimdi Kahramanmaraş Zamanı’ sloganıyla verdiği reklamlarla Maraş Mutfağına has lezzetlerin yanı sıra, Kahramanmaraş’ta gezilip görülmesi gereken tarihi ve doğal güzellikleri anlatıyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ın bir sanayi şehri olmasının yanı sıra tarihî dokusu ve doğal güzellikleriyle keşfedilmeyi bekleyen turistik bir şehir olduğunu dile getirdi.


ÜÇ BÖLGENİN KESİŞİMİNDE

Şehri hak ettiği yere getirip, turizmin en gözde merkezlerinden biri yaparak zirveye taşımayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Erkoç, “İpek ve Baharat yolları üzerinde kurulan, Mezopotamya’yı Anadolu ve Kapadokya’ya bağlayan, Akdeniz Bölgesi’nde İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin kesiştiği yerde olan Kahramanmaraş, ekonomisiyle, turizm potansiyeli ile tarih boyunca önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır” dedi.

İÇ TURİZM CANLANDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Ankara Bölge Acentelerini kente davet etmesinin ardından Kahramanmaraş, GAP turları seyahatlerinde yer almaya başlamış ve kentte iç turizmde ciddi bir canlanma başlamıştı.


Tarih zengini şehir

Kahramanmaraş’ın tüm ilahi dinlerde önemli bir yer tutan Eshabı Kehf’le inanç turizminde önemli bir noktada olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, “600 endemik olmak üzere 3 bine yakın bitki çeşidi ve Başkonuş, Yavşan, Uludaz gibi yaylalarıyla yayla turizmi, şehre özgü meşhur dondurması, biberi, tarhanası başta olmak zengin mutfak kültürü ile gastronomi turizmi, şifalı içme suları ve kaplıcaları ile termal ve sağlık turizmi, Germenicia Antik Kenti, Domuztepe Höyüğü, kaleleri ve tarihi yapıları ve askeri destek almadan kendi kendini kurtarıp İstiklal Madalyası ve Kahramanlık ile ödüllendirilmesi ile tarih turizmi, Altın işlemeciliği, sim sırma, bakırcılık gibi tarihi el sanatları ile Necip Fazıl’dan Aşık Mahzuni’ye yazarlar ve şairler şehri olması hasebiyle kültür turizmi gibi geniş ve köklü bir alternatif turizm zenginliğine sahiptir. Biz de kentin turizmden hak ettiği payı alması için gece gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

#Adana
#Osmaniye
#Hatay
#Kilis
#Gaziantep
#Şanlıurfa
#Adıyaman
6 yıl önce