EDISYON:

Trump’a karşı dev protesto

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0028/06/2018, Perşembe
G: 28/06/2018, Perşembe
Yeni Şafak
New York’ta binler ırkçılığa karşı yürüdü
New York’ta binler ırkçılığa karşı yürüdü

Amerika anayasa mahkemesinin Trump’ın 7 ülkeye seyahat yasağı getirme kararını onaylaması New York’ta binlerce kişinin katılıdğı gösterilerle protesto edildi. Sivil toplum örgütleri ve aktivistler mahkeme kararını faşist ve ırkçı bir karar olarak nitelendirdi.

ABD anayasa mahkemesi’nin, ABD Başkanı Donald Trump’ın güvenlik gerekçesiyle 5’i müslüman 7 ülkeye seyahat yasağı getirme kararını onaylaması New York’ta düzenlenen geniş katılımlı gösteri ile protesto edildi. Gösterilere farklı dini ve etnik grupları temsil eden yaklaşık 80 sivil toplum örgütüne mensup yüzlerce kişi katıldı. Protestocular, ellerinde taşıdıkları ‘Yasaklara Hayır!’, ‘Beyaz Saray’da Nazilere Hayır’ yazılı pankartlar taşıdı.


Bunun adı faşizm

New York Belediyesi kamu avukatı Letitia James, yüksek mahkemenin Trump’ın seyahat yasağını onaylamasını, “Burada sorun müslümanlar değil, sorun mülteciler değil. Sorun nefrettir. Bu bir beyaz ırkçılıktır. Biz bu değiliz” sözleriyle eleştirdi. Arap Amerikan Derneği eski Başkanı aktivist Linda Sarsour da “Bu yönetim beyaz ırkçılığı bir bir hayata geçiriyor. Bunun adı faşizmdir” şeklinde konuştu.

#ABD
#Trump
#Protesto

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.