|

Trump: CNN yalan merkezi

ABD Başkanı Trump, CNN kanalını ‘yalan haber yapmak ve ABD’yi dünyada kötü temsil etmekle’ suçladı. Trump’ın twitter mesajını 17 bin kişi yeniden paylaşırken, CNN’in kurumsal iletişim hesabından “ABD’yi temsil etmek sizin göreviniz. Bizim işimiz haber yapmak” yanıtı geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:14 - 27/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump, CNN International TV kanalının ‘yalan haber kaynağı’ olduğunu iddia etti. Trump, Twitter hesabından “Fox News, ABD’de CNN’den çok daha önemli ama ABD dışında CNN International halen önemli bir (yalan) haber kaynağı ve ulusumuzu dünyada çok kötü temsil ediyor. Dış dünya onlardan gerçeği göremiyor” paylaşımında bulundu. Paylaşım, 17 binden fazla kullanıcıdan retweet alırken, 36 bin kullanıcı tarafından da cevaplandı.


“YANILIYORSUNUZ”

CNN televizyonu da kurumsal iletişim hesabından Başkan Trump’a cevap verdi. CNNPR hesabından, “ABD’yi dünyaya karşı temsil etmek CNN’in görevi değil sizin göreviniz. Bizim işimiz haber yapmak” paylaşımında bulunuldu. ABD Başkanı’na yanıt verenler arasında eski Dışişleri ve Savunma (Pentagon) Bakanlıkları Sözcüsü John Kirby de yer aldı. Kirby yanıtında, “Kusura bakmayın ama efendim yanılıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

#Donald Trump
#CNN
6 yıl önce