|

Tel Abyad’ı temizleyin o proje çöp olsun

ABD’nin Suriye’de PKK’ya korsan devlet kurma amaçlı ‘sınır ordusu’ projesi, Türk askerinin Afrin’in hemen ardından Tel Abyad’a girmesiyle çöpe atılabilir. 30 bin kişilik terörist ordu planını boşa çıkaracak hamle için TSK’nın Afrin’in ardından Tel Abyad’ı da temizlemesi gerekiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:27 - 17/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Tel Abyad hamlesi, terör koridorunu paramparça edecek olması yanında PKK’nın Ayn el-Arab-Kamışlı bağlantısını da kesecek.
Tel Abyad hamlesi, terör koridorunu paramparça edecek olması yanında PKK’nın Ayn el-Arab-Kamışlı bağlantısını da kesecek.

Tel Abyad hamlesi, terör koridorunu paramparça edecek olması yanında PKK’nın Ayn el-Arab-Kamışlı bağlantısını da kesecek. DEAŞ bahanesiyle işgal ettiği Ayn el-Arab’a ‘Kobani’ adında yeni isim vermeye çalışan, burada yaşayanları da bölgeden süren PKK, hem doğudan hem de batıdan sıkıştırılarak nefessiz bırakılacak. Temizlik harekâtı, evlerinden kovulmuş Suriyeliler için de umut oldu. TSK’nın planladığı operasyonlar, terör mağduru 1 milyon 800 bine yakın Suriyeliyi etkileyecek. Örgüt tarafından evinden kovulmuş en az 400 bin kişinin de PKK’dan temizlenmiş bölgeye geri döneceği belirtiliyor.

780 BELDE VAR

Başlaması an meselesi olan Afrin harekâtını yorumlayan Cerablus Meclis Üyesi Doktor Ahmet Mahli, TSK operasyonlarının Afrin’le sınırlı kalmayacağını, Münbiç, Tel Rıfat ve Tel Abyad’ı da içine alacağını ve böylelikle 780 beldenin PKK’dan arındırılacağını söyledi. Mahli, “PKK hem Fırat’ın batısına atılacak hem de toplamda 14 bin 500 kilometrekarelik toprak kaybına uğrayacak. Dolayısıyla ABD’nin sınır ordusu projesi de çökecek” dedi. Tel Abyad eski Yerel Meclis Başkanı Ekrem Dede ise şu an PKK işgalindeki yerde halkın yüzde 65’nin bölgeyi terk ederek kamplarda ve Türkiye’de yaşamaya çalıştığını hatırlattı. Dede, bu oranın yüzde 17’lik kısmının ise Türkmenlerden oluştuğunu kaydetti.

#Tel Abyab
#Suriye
#Türkiye
6 yıl önce