EDISYON:

Siyonist hahamlardan İsrail'e katliam için onay: Dinen engel yok

16:531/11/2023, Çarşamba
Diğer
İsrail
İsrail

Terör devleti İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar devam etti. Her fırsatta insanlık hakları dersi veren Batı ise yaşanan katliama tek kelime edemedi. ABD ve Avrupa'nın desteğini alan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise soykırıma devam etti. Binlerce sivilin sığındığı Şifa Hastanesi'nin vurulacağını söyledi. Kanlı saldırıya 43 siyonist haham da onay verdi.

Katil terör devleti İsrail, Gazze'yi abluka altına aldı. 2 milyondan fazla Filistinli'nin yaşadığı bölgeye 7 Ekim'den bu yana 18 tondan fazla bomba attı. Bu rakam, Hiroşima'ya atılan atom bombasından bile fazlaydı.


21. Yüzyıl'da yapılan katliama, tüm dünya kulağını ve gözünü kapadı. Her fırsatta insan hakları ve hukuk dersi veren Batılı ülkeler, sivillerin öldürülmesine sessiz kaldı.


Batı'nın desteğini alan eli kanlı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, gözünü iyice kararttı. Hamas mensuplarının abluka altındaki Gazze'deki Şifa Hastanesinde saklandığını bahane ederek binlerce sivilin sığındığı ve tedavi edildiği hastaneyi vuracağını açıkladı.


Hahamlardan katliama onay


İsrail'de 43 haham da kanlı katliama onaylayacak bir adım attı. Öyle ki hahamların Başbakan Binyamin Netanyahu'ya, Hamas mensuplarının abluka altındaki Gazze'deki Şifa Hastanesinde saklanması ve sivilleri kalkan kullanması durumunda, buranın vurulmasında bir sakınca olmadığını belirten fetva verdiği ortaya çıktı.


İsrail'in Kanal 14 televizyonunun haberine göre, Şifa Hastanesi'nin bombalanabileceğinin dini açıdan caiz olduğunu içeren ve 43 haham tarafından imzalanan yazı Netanyahu'ya yollandı.


"Dinen engel yok"


Haberde, hahamlarca imzalanan, "sivillerin arkasına saklanılması ve onların kalkan olarak kullanılması durumunda buranın vurulmasında dini ve ahlaki hiçbir engelin olmadığı" ifade edilen bu mesajın, orduya ait birimlere, Başbakan'a ve bakanlara iletildiği vurgulandı.


Mesajda, sivilleri kalkan olarak kullananların kınanması gerektiği ifade edilerek, hastanenin bombalanması durumunda sorumluluğun "bu kişilere ve onların destekçilerine ait olduğu" öne sürüldü.


İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, daha önce yaptığı açıklamada, "Hamas, Şifa Hastanesini terör altyapısına kalkan olarak kullanıyor. Hamas hastanelerden saldırı düzenliyor" ifadesini kullanmıştı.




#İsrail
#haham
#Gazze

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.