EDISYON:

Nice'deki kutlamalara kamyonlu saldırı: 85 ölü

Yeni Şafak
00:2615/07/2016, Cuma
G: 15/07/2016, Cuma
Yeni Şafak
Saldırıda kullanılan kamyon böyle görüntülendi.
Saldırıda kullanılan kamyon böyle görüntülendi.

Fransa'nın Nice kentinde bir kamyon şoförünün Fransız Devrimi kutlamalarının yapıldığı sırada kamyonu kalabalığın üzerine sürmesi sonucu 85 kişi hayatını kaybederken 100'den fazla kişi de yaralandı. Saldırının ardından Fransa'daki OHAL, 3 ay daha uzatıldı.

Fransa'nın güneyindeki Nice'de, kent merkezinde bir kamyon, 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması yapan kalabalığın içine daldı. Fransız medyası, saldırıda en az 85 kişinin öldüğünü, 100 kişinin de yaralandığını duyurdu. Saldırıyı düzenleyen kişinin polis tarafından etkisiz hale getirildiği bildirildi.



Kalabalığa ateş aç


Nice Valiliği, kamyonun içindekilerin kalabalığın üzerine ateş açtığını bildirdi. Nice kentinin merkezine kamyonla giren saldırganın, 2 kilometre boyunca vatandaşları ezdiği bildirildi.





Tunus kökenli, 31 yaşında

Nice'deki saldırıda kullanılan kamyonu kalabalığın içine süren ve çıkan çatışma sonucu etkisiz hale getirilen saldırganın Tunus kökenli olduğu iddia edildi. Söz konusu iddiaya göre 31 yaşındaki saldırgan Nice'de yaşıyordu.





Polis tarafından etkisiz hale getirilen teröristin kullandığı kamyonda önemli miktarda bomba, mühimmat ve silah ele geçirildi. Terör saldırısının ardından İçişleri Bakanlığında kriz merkezi kuruldu. Bu arada, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneve, saldırı haberinin ardından Nice kentine gitti.





'Dışarı çıkmayın'

Nice Belediye Başkanı ise halka dışarı çıkmamaları yönünde çağrı yaptı.





Fransa'da OHAL 3 ay uzatıldı

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Nice'deki saldırının ardından ülkedeki olağanüstü hal durumunun üç ay daha uzatılacağını açıkladı. Hollande ayrıca sınırda ek tedbirler alınacağına işaret etti.








#Fransa
#Nice

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.