|

İlhan Ömer’den dev adım

ABD’de Somali kökenli eyalet milletvekili İlhan Ömer, Demokrat Parti’nin Minnesota eyaletinde yapılan Temsilciler Meclisi ön seçimini kazandı.

Haber Merkezi
04:00 - 16/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 02:34 - 16/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Somali asıllı siyasetçinin zaferini kutladığı fotoğraf karesine Türk bayrağı damga vurdu.
Somali asıllı siyasetçinin zaferini kutladığı fotoğraf karesine Türk bayrağı damga vurdu.

Ömer, Demokrat Parti’nin Minnesota 5. Kongre Bölgesi için yapılan ön seçimi kazanarak Kasım ayında yapılacak Kongre ara seçimlerinde Temsilciler Meclisi üyeliği için partinin adayı olacak. 36 yaşındaki genç siyasetçi, seçimi kazanması halinde ABD’de Temsilciler Meclisi’ne seçilen ilk Somalili Müslüman olarak tarihe geçecek.

FOTOĞRAF KARESİNDEKİ BAYRAK

İlhan Ömer, seçim zaferi sonrası destekçilerine yaptığı konuşmada gözyaşlarını tutamadı. Tam bu anları gösteren bir fotoğraf karesi ilgi çekti. Fotoğraf karesinde İlhan Ömer konuşmasını yaparken o anları kayda alan bir telefonda Türk bayrağı görülüyor. Fotoğraf karesi sosyal medyada büyük ilgi görürken, “Türkiye fiziki sınırlarından daha büyüktür” yorumlarına neden oldu.

  • EYALET MECLİSİNE SEÇİLMİŞTİ
  • 2016’da Minnesota Eyaleti’nde Demokrat Çiftçi-İşçi Partisi’nin adayı olarak Eyalet Temsilciler Meclisi’ne seçilen Ömer, ABD’de eyalet meclisine seçilen ilk Somalili Müslüman ve başörtülü kadın olmuştu. Öte yandan bir diğer Müslüman kadın aday, 41 yaşındaki Filistin asıllı Raşide Tlaib, geçen hafta Demokrat Parti’nin Michigan eyaletinde Senato adaylığı için yaptığı ön seçimde birinci sırayı almıştı
#İlhan Ömer
#ABD
6 yıl önce