|

ABD'den YPG’ye bir haftada 500 TIR silah

Münbiç’te Türkiye ile ortak devriyeye hazırlanan ABD, bir yandan da terör örgütü YPG’yi ağır silah ve zırhlılarla donatmayı sürdürüyor. Son bir haftada ABD tarafından gönderilen 500’den fazla TIR, PKK/SDG’ye silah ve malzeme taşıdı.

Yeni Şafak
09:21 - 12/10/2018 Cuma
Güncelleme: 09:29 - 12/10/2018 Cuma
Diğer
ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon önceki akşam terör örgütü PKK/YPG’ye 30’u zırhlı araç yüklü olan 300 TIR’lık bir konvoy daha yolladı.
ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon önceki akşam terör örgütü PKK/YPG’ye 30’u zırhlı araç yüklü olan 300 TIR’lık bir konvoy daha yolladı.

Türkiye’nin Münbiç yol haritası üzerinde anlaştığı ve devriye faaliyeti için eğitime başladığı ABD, bölgede terör örgütü PKK/YPG'ye destek vermeye devam ediyor.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre ABD, her ne kadar terör örgütünün Münbiç’ten çıkarılması için Türkiye ile anlaştıysa da, bölgede PKK tarafından yönetilen yapılara verdiği silah, araç ve teknik ekipman desteğini sürdürüyor.


  • Son bir haftada en az 500 TIR silah, zırhlı araç ve mühimmat, ABD tarafından PKK/YPG’ye gönderildi.

ABD önderliğindeki Uluslararası Koalisyon önceki akşam PKK/YPG’ye 30’u zırhlı araç yüklü olan 300 TIR’lık bir konvoy daha yolladı. Konvoy gece saatlerinde YPG kontrolündeki Kamışlı’ya vardı. Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) resmi internet sitesi de 300 TIR’lık konvoyu doğruladı.



Lenco BearCat ZPT

Bir diğer yandan Koalisyon’un dün PKK’ya en az iki adet Lenco BearCat ZPT (Zırhlı personel taşıyıcı) verdiği ortaya çıktı. Massachusetts merkezli Lenco Industries tarafından üretilen Lenco BearCat ZPT, 12 askeri personel taşıyor. Vatan Gazetesi'nin edindiği bilgilere göre teröristler, ABD, Avustralya, Kanada, Brezilya, Hollanda, Belçika, Fas ve Bangladeş’te güvenlik güçleri tarafından kullanılan bu zırhlı araçları, şehir ve kırsal bölgelerdeki devriyeler için kullanacak.



Hendek açmak için özel araç yolladılar

Geçtiğimiz hafta terör örgütü YPK/PKK, Münbiç'i çukur siperler ve toprak barikatlarla çevrelemişti. ABD’nin yolladığı buldozer ve ekskavatörlerle çukurlar açıp, barikatlar yapıldı. Yaklaşık 30 km uzunluğunda çukurların arasında bağlantılı tüneller var. Amerika ayrıca PKK/YPG’ye ABD firması Oskosh tarafından üretilen ‘M984A4 Kurtarıcı’ da yolladı. Savunma uzmanları örgütün bu aracı Afrin’de olduğu gibi tahkimat kurmak için kullanacağını tahmin ediyor.

Kaynak: Vatan Gazetesi

#ABD
#PKK
#YPG
#Terör
#Münbiç
6 yıl önce