|

Hendekçi ABD

Suriye’de terörü ABD besliyor. Türkiye’ye Münbiç konusunda verdiği sözü halen yerine getirmeyen ABD, ilçeyi hendek ve tünellerle çevreleyen YPG/PKK’ya yeni iş makineleri gönderdi. 3 buldozer ve 1 ekskavatör, Münbiç’i 29.3 km’lik hatla dönen terör örgütüne teslim edildi.

Haber Merkezi
04:00 - 11/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:38 - 11/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
YPG/PKK, ABD’den çukur kazmaya devam edebileceği yeni iş makineleri sağladı.
YPG/PKK, ABD’den çukur kazmaya devam edebileceği yeni iş makineleri sağladı.

Suriye’nin kuzeyinde Münbiç’i çukurlarla çevreleyen terör örgütü YPG/PKK, ABD’den çukur kazmaya devam edebileceği yeni iş makineleri sağladı. Münbiç içindeki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Irak’ın kuzeyinden Suriye’nin kuzeydoğusuna askeri ve lojistik sevkiyatları devam eden ABD ordusu, ilçedeki YPG/PKK unsurlarına da destek gönderdi.

3 BULDOZER, 1 EKSKAVATÖR

Türkiye’ye Münbiç konusunda verdiği sözü halen yerine getirmeyen ABD, TIR’lar üzerinde ilçeye gönderdiği 4 adet iş makinesini YPG/PKK’ya verdi. 3 adet buldozer ve 1 ekskavatörden oluşan iş makinelerinin sevkiyatına ABD’li askerler eşlik etti. Terör örgütü YPG/PKK, mevcut ekskavatör ve buldozerleri çukur kazmak için kullanıyor.

YOL HARİTASI İŞLİYOR

4 Haziran’da varılan mutabakat sonrası, Türkiye ve ABD askeri unsurları 18 Haziran’da ilçede ilk koordine devriye faaliyetini gerçekleştirmişti. Türk ve ABD askerleri Münbiç’te şimdiye kadar 57 kez koordineli bağımsız devriye görevi icra etti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da müşterek devriye faaliyetlerine yönelik ortak eğitimlerin önceki gün başladığını açıklamıştı.


YPG/PKK’nın, Münbiç ilçe merkezinin etrafını çukur ve toprak setlerle çevirdiği ortaya çıkmıştı.

Endişe duyuyoruz

Suriye’de terör örgütü YPG/PKK’yı besleyen ABD’ye bir tepki de Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’dan geldi. Zaharova, ABD’nin terör örgütüne verdiği destekle özerk yönetim oluşturma çabalarından dolayı, Rusya’nın Fırat’ın doğusundaki durumdan endişe duyduğunu söyledi. ”Fırat’ın doğu kıyısındaki gelişen durum gittikçe daha rahatsız edici hale geliyor” diyen Zaharova, Amerikalıların bu bölgedeki yapılanma ile ittifak halinde olduğuna işaret etti.

#ABD
#Terör
#Suriye
6 yıl önce