1 Çorba Kaşığı Sızma Zeytinyağı
1 Adet Halka Doğranmış Kuru Soğan
1 Adet Temizlenmiş Deniz Levreği
1 Adet Halka Doğranmış Domates
4 Dilim Limon
1 Kase İkiye Bölünmüş Patates
2 Yaprak Kuru Defne Yaprağı
Yeteri Kadar Tuz
Yeteri Kadar Çekilmiş Taze Karabiber
Zeytinyağını tencerenin dibine döküp üzerine soğan halkalarını dizin. Üzerine tuzlanmış ve karabiberlenmiş balığı yerleştirin. Kenarlara domates, limon, patates ve defne yapraklarını dizin.
Bir miktar tuz serpin. Üzerine bir bardak soğuk su ekleyip tencerenin ağzını kapatın. Orta ateşte yarım saat suyunu kontrol ederek pişirin.
15 dakikada hazırlanan levrek buğulama 30 dakikada pişer.
Zorluk seviyesi kolay olan levreğin kalorisi 82.
Levrek için kullanacağınız malzemelerin toplam ücreti 23 lira.