Yoğurt mayalama işleminde biz kaynayan sütün 1 gün kadar buzdolabında beklemesini öneriyoruz. 1 gün sonra yoğurt mayalama tarifine devam edebilirsiniz. Yoğurt nasıl mayalanır püf noktalarını da şimdi açıklıyoruz. Yoğurdu sıcak bir şekilde mayalarsanız çok ekşi bir yoğurt elde etmiş olursunuz. Yoğurt mayalama derecesi 43 derecedir. 42-44 derece ve arası yoğurt kaç derecede mayalanır sorusuna cevap verir.
Yoğurt mayalama yapmak için süte atacağınız yoğurdun organik olarak yapılması gerekmektedir. Ev yoğurdunu 1 litre süt için kullanabilirsiniz. Leziz bir yoğurt için, 1 litre süte en fazla 1 tatlı kaşığı maya kullanın. Oda sıcaklığındaki yoğurdu cam biz kavanoza aldıktan sonra üzerine 43 derece olan sütü ekleyin.
Tahta kaşık ile karıştırmaya bu aşamada başlayabilirsiniz. Sütteki pütür tamamen yok olana kadar tahta kaşık ile karıştırmanız gerekiyor. Yoğurt kaç saatte mayalanır sorusunun cevabı ortalama olarak 24 saattir diyebiliriz. Mayalama sırasında kabın sabit durmasını gerektiğini de söyleyelim.
Cam kavanoz içerisine mayamızı hazırladık. Bu mayayı etrafını battaniye ya da kalın bir örtü ile sarıyoruz ve yaklaşık 3 saat bekliyoruz. 3 saati aşmayın yoksa mayanız ekşir ve haliyle ortaya ekşi bir yoğurt çıkar. Kavanozun ağzı açıldıktan sonra yine kavanozu yerinden oynatmadan 2 saat kadar da sıcaklığında bekledin. Toplamda 5 saatlik bir bekleme süremiz var. 1 litrelik mayalar 24 saat kadar buzdolabında bekledikten sonra yemeye hazırlardır. Evde yoğurt mayalama derecesini anlatırken sizlere yoğurdun kaç saatte mayalanacağını da söyledik.
Yoğurtla birlikte başka neler yapılabilir diye düşünüyorsanız,