EDISYON:

Secde etmeyi bilmeyen seccadeyi ne bilsin

04:004/04/2023, Salı
G: 4/04/2023, Salı
Ömer Lekesiz

Yedili masanın cumhurbaşkanı adayı olan CHP Başkanı’nın, ayakkabılarıyla bir seccadenin üstüne durarak çektirdiği onlarca fotoğrafla ilgili olarak yaptığı açıklama, söyleniş mantığı ve yaslandığı zihniyet itibariyle sadece doğru değil aynı zamanda samimi bir açıklamadır. Vardığımız bu yargıyı, onun ilgili açıklamasını tekrar hatırlatarak temellendirelim. Şunları söylemişti CHP başkanı: “İftar organizasyonuna katıldığımız restoranda oldu bu olay. Fotoğraf çektirmek isteyenler vardı. Ben kimseyi kırmam.

Yedili masanın cumhurbaşkanı adayı olan CHP Başkanı’nın, ayakkabılarıyla bir seccadenin üstüne durarak çektirdiği onlarca fotoğrafla ilgili olarak yaptığı açıklama, söyleniş mantığı ve yaslandığı zihniyet itibariyle sadece
doğru
değil aynı zamanda
samimi
bir açıklamadır.

Vardığımız bu yargıyı, onun ilgili açıklamasını tekrar hatırlatarak temellendirelim.

Şunları söylemişti CHP başkanı:

“İftar organizasyonuna katıldığımız restoranda oldu bu olay. Fotoğraf çektirmek isteyenler vardı. Ben kimseyi kırmam. Böyle bir alışkanlığım da yoktur. Öyle de yetişmedim. Herkesi kucaklarım, herkese saygı duyarım. Salon kalabalıktı. Yerdeki seccadeyi görmedim. Şimdi o kare üzerinden operasyon yapıyorlar. Açıkça söyleyeyim. Ben onların operasyonunu umursamam. Samimi olarak üzgünüm. Ben, ailem, eşim, çocuklarımız asla ve asla hiçbir kutsala saygısızlık etmez. Bunu da bilmenizi isterim. Hem bu benim hayat tarzıma, hayat görüşüme ve varoluşuma aykırı. Böyle iftiralardan, operasyonlardan siz samimi Müslümanlara sığınıyorum.”

SP tarafından verilen bir iftar olması nedeniyle, davetli CHP’lilerin namaz kılmayacağı az çok tahmin edilse de “ola ki kendi parti mensuplarından namaz kılanlar olur” düşüncesiyle salonun sapa bir yeri namaz mahalli yapılmış.

Davetlilerin çoğunluğu CHP’li olduğundan oraya fazla kimsenin gitmediği anlaşılıyor çünkü CHP Başkanı “Salon kalabalıktı” sözüyle oradaki sakinliğe işaret ediyor.

Onlarca kez üstünde fotoğraf çektirdiği halde “Yerdeki seccadeyi görmedim.” derken de tam olarak yukarıda ifade ettiğimiz bağlamda doğru ve samimi bir itirafta bulunuyor.

Şundan ki, Milli Şef devrinde sadece İstanbul’da yüzlere camiyi çarşılara katarak, otele dönüştürerek, özel mülk statüsü vererek yok eden CHP, hem bu yanıyla hem de çağdaşlaşmak hülyasıyla Batılılaşmaya; kavukluları asarak güya aydınlanmaya; takke takan garibanları kodeslere atarak modernleştirmeye; Osmanlı Türkçesiyle yazılmış kitapları tahrip etmeyi ilericilik sanmaya; Kur’an’ı öğrenmeyi, ezanı ihdas edildiği dilde okumayı yasaklamaya çabalamış bir parti olarak, kendi içinden yetişen siyasetçilerin de halktan kopuk, gelenekten uzak, dini değerlere bigane, dindarlara düşman… olarak yetişmesine mahsus bir zihniyet üretmiştir.

CHP Başkanı da bu zihniyetle yetiştirilmiş tipik örneklerden birdir.

İşte bu sebeple CHP Başkanı’nın “Yerdeki seccadeyi görmedim.” demesi bu zihniyet planında doğru bir beyan olmasının yanı sıra, aynı nedenle samimidir. CHP Başkanı, söz konusu zihniyetin taşıyıcısı ve temsilcisi olarak o seccadeyi istese de zaten
göremezdi
, çünkü o seccadeyi ancak ezanda kulağı, secdede gözü olanlar görebilirdi. Nitekim böyle oldu.

Malum konu CHP Başkanı’nın naklettiğim açıklamasına ve arz ettiğim zihniyetine bakılarak kapatılabilirdi. Beklenen de neticede buydu.

Ancak, Taraf / Karar gazetesinin döne(k)leri ve kendileri dinden bihaber olmakla, onların verdiği bilgileri kullanmanın çok yarayışlı olacağını sanan CHP medyası henüz ateşi sönmeyen olayın üstüne deyim yerindeyse resmen benzin döktüler.

Şöyle ki, Taraf / Karar’ın döne(k)leri “seccade bir örtüdür” sözü üstünden CHP Başkanı’nın zorunlu cehaletine fetva uydurmaya çabalarken, CHP medyası da kendi dinlerine uygun
fetvacı
ları ya da
fetbaz
ları konuşturarak seccadeyi küçümsemeye ve dolayısıyla secde etmenin mahiyetini sorulamaya vardırdılar işi.
Taraf / Karar döne(k)lerinin telaşı,
helalleşme
yi CHP Başkanı’na kendilerinin tavsiye etmelerinden kaynaklanıyor olmalıydı. Onun son derece bilinçli olarak işlediği bu cürümden, yüksek nitelikli bir siyasi ayak olarak planladıkları helalleşme projesinin zarar göreceğini ve yeni kapılandıkları yerde uğursuz sayılabileceklerini düşünmüş olmalılar ki, canhıraş bir şekilde konuya bodoslama daldırlar. CHP medyası da bunları çok matah kılavuzlar sandıkları için malum yanlışı pekiştirdiler.

Çünkü bunların tezlerinin çürütülerek burunlarına vurulması çok kolaydı. Seccadeyi “bir örtü”den ibaretmiş gibi gösterenlere karşı, Kur’an’la kağıdın, bayrakla kumaşın, başörtüsüyle bezin… ilişkisi doğal olarak sorulacaktı. Soruldu da.

Malum taraflar beklemedikleri bu ikinci darbenin etkisiyle bu kez de kutsiyetin yerine adalet, hukuk, yalan, iftira… kelimeleriyle bir üstünlük arayışına kapılınca konuyu kendi elleriyle iyice sarpa sardırmış oldular.

Öncelikle, bu üstünlük gösterisine yeltenen kılavuzların hepsi zaten döne(k) olmaları nedeniyle
mimli
ydiler. Öte yandan yalan, iftira denildiğinde milletin aklına doğrudan doğruya yedili masa adayının geldiğini ıskaladılar.

Bekleyip görelim bu kafadakiler daha neler yapacaklar neler!

#seçim
#Yedili Masa
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#İftar
#Saadet Partisi
#seccade

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.