Galibiyet çok lazımdı

03:001/10/2024, Salı
G: 1/10/2024, Salı
Ergin Aslan

Beşiktaş, ağır Ajax mağlubiyetinin ardından, Kayserispor deplasmanında öz güvenini geri kazanmak istiyordu. Yaşanan sakatlıklar, kartlar ve hastalıklardan dolayı, alışılmış kadronun uzağında isimler çıktı sahaya. Bronckhorst, Rashica’yı zaman zaman sağ koridorun gerisinde oynatırken, Ndour, Muçi, Joao Mario ve Emirhan da ilk 11’de başladı. Olmayan isimlere eksik denir mi, denmeli mi tartışılır. Çünkü yaklaşık 50 maçın oynanacağı sezonu belli bir 11 ile bitiremezsin. O yüzden en az 15-16 ismin hazır

Beşiktaş, ağır Ajax mağlubiyetinin ardından, Kayserispor deplasmanında öz güvenini geri kazanmak istiyordu. Yaşanan sakatlıklar, kartlar ve hastalıklardan dolayı, alışılmış kadronun uzağında isimler çıktı sahaya. Bronckhorst, Rashica’yı zaman zaman sağ koridorun gerisinde oynatırken, Ndour, Muçi, Joao Mario ve Emirhan da ilk 11’de başladı. Olmayan isimlere eksik denir mi, denmeli mi tartışılır. Çünkü yaklaşık 50 maçın oynanacağı sezonu belli bir 11 ile bitiremezsin. O yüzden en az 15-16 ismin hazır olması gerekiyor.


Burak Yılmaz’lı Kayserispor maça çıkmadan önce henüz galibiyetle tanışamamış, transfer yasağı nedeniyle uzun süredir aynı kadroyla oynayan bir takım. Bunun avantajları da dezavantajları da var. Ancak Beşiktaş, iyi zeminde teknik oyuncularıyla zaman zaman baskıyı kurarak gole çok yaklaştı. Muçi, bulduğu net pozisyonu değerlendirse, kendisi üzerindeki “Zarar yazan oyuncu” algısını da kıracaktı belki. Yine Rafa Silva’nın hazırlayıp al da at dediği pozisyonda Immobile kaleyi bulamadı. Gol ararken riskleri de alan siyah-beyazlılarda Uduokhai ve Paulista’nın erken hamleleri tehlikeleri olgunlaşmadan kesti.


Dakikalar ilerledikçe oyun sıkışsa da Beşiktaş’ta Gedson, bu sezon en iyi olduğu işi yaparak ön alan baskısı ile Baran’dan topu kapıp 56. dakikada golü buldu. Kayserispor, ciddi karşılık veremeyince Beşiktaş, usta ayakları ile hızlı çıkışlara devam etti ve önce savunma hatasında çıkan penaltıyı, ardından da Rahica’nın ortasını Immobile gole çevirerek skoru belirledi. Beşiktaş için iki Avrupa maçının arasındaki bu galibiyet 3 puandan çok daha fazlası idi.

#Beşiktaş
#Kayserispor
#Süper Lig