|

Gözler 2024 yılı yaş çay alımı taban fiyatlarındaydı: Fiyatlar belirlendi

Yaş çay alım fiyatına ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı açıklama yaptı. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından Doğu Karadeniz'de 2024 yılı yaş çay sezonu açıldı. Çay alım sezonunun açılması ile birlikte çay üreticileri 2024 yaş çay taban fiyatı ne kadar olacak? Yaş Çay taban fiyatı açıklandı mı? sorusuna yanıt arıyor. 2023 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan yaş çay alım fiyatının yüzde 64 artırılarak 11.30 liraya yükseltildiğini söylemişti.2024 yılı yaş çay alım fiyatı belirlendi. Peki Yaş Çay taban fiyatı açıklandı mı? Yaş Çay taban fiyatı ne kadar, belli oldu mu? İşte yaş çay bedeline ilişkin detaylar.

09:16 - 12/05/2024 Pazar
Güncelleme: 09:16 - 12/05/2024 Pazar
Yeni Şafak
Yaş Çay taban fiyatı açıklandı mı? Yaş Çay taban fiyatı ne kadar?
Yaş Çay taban fiyatı açıklandı mı? Yaş Çay taban fiyatı ne kadar?

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünce (ÇAYKUR), Doğu Karadeniz'de 2024 yılı yaş çay sezonunun 4 Mayıs'ta başladığını bildirildi. Peki, Yaş Çay taban fiyatı açıklandı mı? Yaş Çay taban fiyatı ne kadar?

ÇAYKUR’dan yapılan açıklamada, Yabancı otların çayın özeliklerini yok ettiği, aroması bozulan çay içildiğinde ise damak tadını etkilediği vurgulanırken, "Damak tadımız bozulmadan 100. yıla yakışır bir hasat gerçekleştirelim. Kalitenin bahçeden başladığını biliyoruz. Özellikle de çay hasadını imkanlar ölçüsünde aile içerisinde yapmaya özen gösterelim. İşçi ile hasat yapmak zorunda kalırsak temiz ve odunsu kısma kadar yani derinden toplatmayalım. Hem bitkiye hem kendimize hem kaliteye zarar verdiğimizi unutmayalım." denildi.

2024 YAŞ ÇAY FİYATI AÇIKLANDI MI?

Yeni yaş çay sezonu ile beraber gözler de yaş çay taban fiyatlarına çevrildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılı yaş çay alım fiyatının kilogram başına 17 lira, üreticilere verilen destekleme bedelinin ise 2 lira olarak belirlendiğini, böylece 2024 yılı yaş çay bedeli olarak üreticilerin eline kilogram başına 19 lira geçeceğini açıkladı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından, 2024 yılı yaş çay alım fiyatlarına ilişkin, paylaşım yapıldı.

2024 yılı yaş çay alım fiyatının kilogram başına 17 lira, üreticilere verilen destekleme bedelinin ise 2 lira olarak belirlendiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Böylece 2024 yılı yaş çay bedeli olarak üreticilerimizin eline kilogram başına 19 lira geçecektir. Hayırlı olsun."

2023 YAŞ ÇAY FİYATI NE KADARDI?

2023 yılında kilo başına çay alım fiyatı 11.30 TL olarak belirlenmişti. Erdoğan açıklamasında, "Geçtiğimiz yıl destek ödemesiyle birlikte yaş çaya kilo başına 7 lira alım fiyatı vermiştik. Bu yıl için destek ödemesiyle birlikte yaş çay alım fiyatını yüzde 64 artırarak 11 lira 30 kuruşa çıkarıyoruz. Yeni çay alım fiyatının hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerine yer vermişti.

Bu yıl yaş çay fiyatının ne zaman açıklanacağı henüz netleşmedi ancak Mayıs ayı içerisinde Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize'de yaş çay fiyatını açıklaması bekleniyor.

YAŞ ÇAY NASIL TOPLANIR, ÇAY TOPLAMADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELER?

Toplama işlemi sırasında yapraklara ve tomurcuğa zarar verilmemesi önemlidir. Bu nedenle, çaycılar nazik ve dikkatli bir şekilde toplama işlemini gerçekleştirirler. Yaş çay, en uygun zamanda toplanmalıdır. Erken veya geç toplanan çaylar, kalitesini ve lezzetini kaybeder. Yaş çay toplama işlemi, yağmurlu veya çok sıcak havalarda yapılmamalıdır.

#Çaykur
#Yaş çay fiyatı
#yaş çay haberleri
8 gün önce