TİP'li Ahmet Şık'ın provokasyonu sonrası Meclis karıştı

15:0916/08/2024, Cuma
G: 16/08/2024, Cuma
Diğer

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 'Can Atalay' gündemiyle olağanüstü toplandı. Toplantı muhalefetin provokasyonuna sahne oldu. Toplantıda konuşmak için kürsüye çıkan Ahmet Şık, provokasyon kalkıştı. Şık'ın sözleri sonrası genel kurulda tekmeli yumruklu kavga çıktı. Bekir Bozdağ oturuma 15 dakika ara verdi. 15 dakikalık aranın ardından yeniden başlayan oturuma Ahmet Şık'ın sözleri sonrası tansiyonun yükselmesi üzerine yeniden ara verildi. Kavga nedeniyle Şık ve AK Parti Milletvekili Alpay Özalan'a kınama cezası verildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), milletvekilliği düşürülen Can Atalay için saat 14.00'da özel oturumla toplandı. Oturumun başında Ahmet Şık'ın konuşmasından sonra çıkan tartışmaların ardından görüşmelere 15 dakika ara verildi. Verilen ara sırasında AK Partili milletvekilleri ve TİP milletvekilleri arasında çıkan tartışma yumruklu kavgaya dönüştü.


Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Türkiye İşçi Partisi ve Emek Partisi 9 Ağustos’ta, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Can Atalay ile ilgili verdiği karar nedeniyle TBMM'nin olağanüstü toplanmasını istemişti.


Muhalefetten provokasyon


Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın kürsüde 'Sizde hiç utanma yok' sözlerinden sonra AK Parti sıralarından tepki yükseldi. Bakir Bozdağ, tartışma nedeniyle birleşime 15 dakika ara verdi.


Kavga çıktı


Verilen aranın ardından milletvekilleri kürsünün önünde birbirine girdi.

Kınama cezası verildi

Kavga nedeniyle Şık ve AK Parti Milletvekili Alpay Özalan'a kınama cezası verildi.

#Ahmet Şık
#TİP
#TBMM
#Ankara

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.