EDISYON:

Tarihe düşen kara lekenin 44'üncü yıldönümünde Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün'den 12 Eylül çıkışı: Darbe ile hesaplaşmadık

Semih Bozkuş
00:1013/09/2024, Cuma
G: 13/09/2024, Cuma
Yeni Şafak

tvnet'te ekranlara gelen Akıl Odası programında konuşan Yeni Şafak yazarı Prof. Dr. Süleyman Seyfi Öğün, 12 Eylül 1980 darbesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 12 Eylül'le derinlemesine hesaplaşmanın gerektiğini ancak Türk milletinin bunu yapmadığını ifade eden Öğün, "Yapar gibi yaptı, yapmadı. Bu faciadır. Şöyle bakılıyor meselelere. Yani siyasi kutuplar dairesinde işte benim darbem iyidir. Seninki kötüdür falan gibi bakılıyor. Hiçbir şekilde ilkesel bir bakış yok." dedi. 12 Eylül'ün bugün hala birçok kurumuyla mevcut olduğunu vurgulayan Öğün, hiç kimsenin buna bir şey yapmadığını kaydederek, "Yani herkes biraz 12 Eylül'ün işte o Demir Yumruk şeklinde ihdas etmiş olduğu kurumlardan kendince bir pay çıkarmaya çalışıyor. İkincisi, 12 Eylül'de sağ da darbe yedi, sol da darbe yedi. Yani yemeyen yok. Bakıyorsun bir Turgut Özal meselesi var. 12 Eylül'le Turgut Özal dönemi arasında organik bağ kurulmadıktan sonra 'İyiydi ama yani Turgut Bey hoş adamdı. Eski sempatik bir insandı' falan diye geçiştiriliyor bu konu. Hayır, 12 Eylül neoliberal uygulamaları Türkiye'ye getirmek için bir zemin oluşturdu." ifadelerini kullandı.

#12 Eylül
#Darbe
#Yıl Dönümü
#tvnet
#Akıl Odası
#Süleyman Seyfi Öğün

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.