|

CHP Genel Başkanı Özel PKK ağzıyla konuşarak Netanyahu'nun alçak iftirasına sahip çıktı

14:14 - 17/11/2023 Cuma
Güncelleme: 15:48 - 17/11/2023 Cuma
Diğer

CHP'de değişen bir şey yok. 7 Ekim'den bu yana bebek, kadın demeden on binlerce Filistinli masumun katledilme emrini veren İşgalci İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaşanan katliama sessiz kalmaması üzerine aşağılık bir yalanla Erdoğan ve Türkiye'yi hedef almıştı. O iftiraya, Kılıçdaroğlu'nu devirerek genel başkan olan Özgür Özel sahip çıktı. Özel, "Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, Roboski ile helalleşeceğiz dedi. Suç bizde değil Tayyip Erdoğan bombalattı orayı, o köylüler onun emriyle öldürüldü" ifadelerini kullandı.

CHP'nin yeni genel başkanı, değişimcilerin adayı Özgür Özel oldu.

Ancak muhalefette lider değişse de terör örgütü PKK'nın siyasi ayağı HDP'ye olan ilgi ve destek bitmiyor.

Genel Başkan olduktan sonra ilk kez canlı yayına katılan Özel, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.


CHP'nin Kandil hayranlığı değişmedi

Kılıçdaroğlu'nun seçim öncesi başlattığı 'helalleşme' stratejisine devam ettiklerini belirten Özel, Kılıçdaroğlu'nun
"Roboski ile helalleşeceğiz"
ifadelerine dikkat çekerek,
"Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, Roboski ile helalleşeceğiz dedi. Suç bizde değil Tayyip Erdoğan bombalattı orayı, o köylüler onun emriyle öldürüldü. Orayla da helalleşeceğiz dedi. Geçmişte kusurumuz olan neresi varsa ya da bizim değil, boynu bükük gönlü kırık kim varsa helalleşeceğiz. Bu güzel bir şey. Bu pozitif bir gündem."
diye konuştu.

Netanyahu'nun sözlerine sahip çıktı

  • 7 Ekim'den bu yana bebek, kadın demeden on binlerce Filistinli masumun katledilme emrini veren İşgalci İsrail'in Başbakanı Binyamin Netanyahu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaşanan katliama sessiz kalmaması üzerine aşağılık bir yalanla Erdoğan ve Türkiye'yi hedef almıştı.

PKK'nın siyasi uzantısı HEDEP'i akladı

Özgür Özel, yerel seçimler öncesi ittifak için HDP olan ismini HEDEP olarak değiştiren PKK'nın siyasi uzantısı partiye de göz kırptı. CHP'deki değişimin İYİ Parti'nin yanı sıra HEDEP'te de büyük heyecan uyandırdığını belirten Özel,
"Ben Diyarbakır'a hem seçim zamanında gittiğimde hem kurultay öncesi destek istemek için il kongrelerine gittiğimde inanılmaz bir ilgiyle karşılaşmıştım. Güneydoğu'da Kürt seçmenlerin yoğun olduğu bölgenin il başkanları bunun büyük bir heyecan uyandırdığını söylüyor"
ifadelerini kullandı.


'Şeytanlaştıracak değilim...'

Teröristbaşı Öcalan ve terör örgütü PKK'ya övgüler düzen Kandil'in partisi HEDEP ile hiçbir sorununun olmadığını belirten Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Meşru ve TBMM'de CHP grubunun yanında bir siyasi parti. Seçmenine saygımız sonsuz. Yöneticileriyle zaten ilişkilerimizde hiçbir sorun yok. Ben seçimlerine girmesine izin verilen, gözümün önünde bir suç işlemeyen partileri birileri istiyor diye şeytanlaştıracak değilim."

Demirtaş'a Kavala'ya selam göndermişti

  • Özgür Özel, CHP Kurultayı'nda terör tutuklusu Selahattin Demirtaş ve Gezi olaylarının finansörü tutuklu Osman Kavala'ya selam göndermişti.






#Özgür Özel
#CHP Genel Başkanı
#Uludere
#Helalleşme
#Recep Tayyip Erdoğan
#İftira
10 ay önce