Terör devleti İsrail Lübnan'ın güney ve doğusundaki birçok bölgeye hava saldırısı düzenledi

10:2823/09/2024, Pazartesi
AA

Siyonist İsrail ve Lübnan arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana zaman zaman şiddetlenen çatışmalar meydana geliyor. Son olarak Siyonist İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde ve doğusundaki birçok bölgeye çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan resmi haber ajansı NNA'da yer alan habere göre, İsrail savaş uçakları, ülkenin güneyine 30 dakika içinde 80'den fazla hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda ülkenin güney ve doğusundaki birçok nokta hedef alındı.

İsrail ordusunun Beyrut'a yönelik hava saldırısı


Katil İsrail ordusunun 20 Eylül'de Beyrut'un güneyine düzenlediği hava saldırısında 3'ü çocuk 7'si kadın 45 kişi hayatını kaybetmişti.

Hizbullah, saldırıda aralarında üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil'in de bulunduğu 15 mensubunun öldüğünü duyurmuştu.

Lübnan'da 17-18 Eylül tarihlerinde çağrı cihazları ile telsizlerin patlatılması ve ardından gerçekleşen Beyrut saldırısında toplamda 84 kişi ölmüştü.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana taraflar arasında zaman zaman şiddetlenen çatışmalar meydana geliyor.

#Lübnan
#İsrail
#Bombardıman

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.