|

İsrailli kadın askerler McDonald's'ın yaptığı sürprizi coşkuyla paylaştı

Nisa Nur Çavuşoğlu
09:43 - 24/10/2023 Salı
Güncelleme: 14:48 - 24/10/2023 Salı
Yeni Şafak

Gazze'de katliam yapan İsrail askerleri, kendileri için yeni şubeler açan McDonald's İsrail'ın gönderdiği hamburgerleri yerken çektikleri videoyu sosyal medyadan paylaştı. İki İsrailli kadın asker, McDonald's'ın fazladan gönderdiği sosları "sürpriz" diyerek sevinçle karşıladıkları anlar sosyal medyada tepkilere neden oldu.

İki haftadır Gazze’ye ölüm yağdıran ve çoğu çocuk 5 binden fazla sivili katleden İsrail askerleri, McDonald’s İsrail tarafından mevzilerine gönderilen hamburgerleri yerken çektikleri videoları sosyal medyada paylaşıyorlar.

SOĞAN HALKASINI KETÇABA BANARKEN SÜRPRİZ

İsrailli iki kadın asker yayınladıkları son videoda, hamburger menülerinin yanında McDonald’s’ın kendilerine çok sayıda sos gönderdiğini “sürpriz” olarak anlatıyorlar. Askerlerden biri soğan halkasını ketçaba batırırken, “McDonald’s yiyoruz ve sürprizi fark ediyoruz” dedikten sonra kamerayı masanın ortasında yığılı duran soslara çeviriyor.

CEPHEYE ÜCRETSİZ SERVİS

Dünyanın en büyük fast-food restoran şirketi McDonald's’ın İsrail şubesi, Gazze’ye düzenlenen saldırılarda görev alan İsrail askerlerine ücretiz yemek dağıtacağını duyurmuştu. McDonald's İsrail şubesinin 10 Ekim’de Instagram sayfasından yapılan paylaşımda, askerlere hamburger dağıtıldığı görüntülerine ve “sadece askerlere hizmet eden 5 şube açtık. Her gün yaklaşık 4 bin öğünü ücretsiz vereceğiz” mesajına yer verilmişti.

TÜRKİYE İŞLETMESİ GAZZE'Yİ DESTEKLİYOR

McDonald’s Türkiye ise İsrail’de faaliyet gösteren McDonald’s İsrail işletmesinin gerçekleştirdiği çalışmanın medyada yer bulması ve sosyal medyada tepkilerin yükselmesinin ardından açıklama yaparak, Gazze'ye 1 milyon dolarlık insani yardım göndereceklerini duyurdu. Açıklamada, Türkiye'deki McDonald's'ın yerel bir işletme olduğu, tüm mülkiyeti ve işletmesinin Katarlı Boheme Investment şirketi tarafından denetlendiği belirtilirken, 'McDonald’s İsrail işletmesi ile McDonald’s Türkiye'nin faaliyetlerinin hiçbir bağlantısı yoktur. İsrail'deki McDonald's, işletmemizden ayrı bir varlık olarak faaliyet gösterir. Dolayısıyla McDonald's Türkiye'den bağımsız olarak kendi iş ve iletişim kararlarını alır.' ifadeleri kullanıldı.

STARBUCKS'TAN "FİLİSTİN'E DESTEK" SORUŞTURMASI

Öte yandan McDonald’s’ın yanı sıra Burger King ve Carrefour gibi küresel markaların İsrail şubeleri de Gazze’de katliamlar işleyen askerlere, hamburger menüleri ve gıda ile ihtiyaç paketleri hazırladıkları görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı. Türkiye’de 663 şubesi olan Amerikalı ünlü kahve markası Starbucks ise İsrail’i desteğini, “Filistin soruşturması” üzerinden verdi. Starbucks, Filistin ile dayanışma mesajı içeren bir paylaşımda bulunduğu gerekçesiyle "Starbucks Workers United" adlı sendikasına dava açacağını açıkladı.




#İsrail
#askerler
#McDonald's
10 ay önce