Şekerli, orta şekerli, az şekerli ve bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır? İşte kahvenin malzemeleri ve yapılışı.
Gerekli malzemeleri tam ölçüsünde kullanmak kahveyi lezzetli yapan unsurların başında gelmektedir. Bol köpüklü bir Türk kahvesi malzemeleri;
1 tatlı kaşığı kahve
1 fincan su
1 tatlı kaşığı kahve
Yarım çay kaşığı şeker
1 fincan su
1 tatlı kaşığı kahve
1 çay kaşığı şeker
1 fincan su
1 tatlı kaşığı kahve
2 çay kaşığı şeker
1 fincan su
Cezvenin içerisine her fincan kahve için bir fincan su koyun ve her fincan kahve için 1 çay kaşığı kahve ve 1 çay kaşığı şeker koyun.
İyice karıştırın, cezveyi kısık ateşe yerleştirin.
Yerleştirdikten sonra asla karıştırmayın ve yavaşça kaynama derecesine getirin.
Kaynamaya başlayınca üstte oluşan köpüğü fincanlara dağıtın
Yeniden kaynatın ve kalanı fincanlara dağıtın.
Öncelikle köpüklü Türk kahvesinin malzemesi önemlidir. Evet herkesin bildiği gibi su kahve ve şeker üçlüsü pişirilir.Ateşte ama bu işin ayrıntıları işte o kadar basit değildir.
Öncelikle buzdolabından buz gibi su çıkarılmalıdır.
Eğer kahve sıcak ya da ılık suyla yapılırsa elde edeceğiniz köpük en fazla iki fincanı doldurur. Hatta ikinci zorlanır.
Serviste ağız tadının kahveye hazırlanması için bir bardak soğuk su bulundurulması kahve kültürünün içinde yer alır. Kahve, yemek sonrası hazmı kolaylaştırıcı ve keyif verici olduğundan su, kahveden önce içilerek ağız temizliği yapılır; ki böylece kahvenin tadı daha iyi alınabilir.
Kırmızı et yemeklerinin üzerine mutlaka kahve alınması kültürümüzde vardır.
Sade Türk Kahvesi 7 kcal, Şekerli Türk Kahvesi 42 kcal, Orta Türk Kahvesi 17 kcal’dir.