|

Microsoft 3 ekranlı akıllı telefon patenti aldı

Önümüzdeki yıllarda çift ekranlı ve katlanabilir akıllı telefonlar piyasayı ele geçirebilir. Teknoloji devi Microsoft bu öngörüyü bir adım daha ileri taşıyarak üç ekranlı telefon patentini aldı.

Yeni Şafak
10:50 - 12/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 10:54 - 12/05/2018 Cumartesi
Diğer
Microsoft
Microsoft

Akıllı telefon pazarının devleri, katlanabilir akıllı telefonları konsept tasarımdan gerçek hayata geçirmek için birbirleriyle adeta yarışıyor. Microsoft’ta bu yarışa dahil olmak hatta bir adım daha öne geçmek için üç ekranlı akıllı telefon patenti aldı.

Üç ekranlı olarak bahsediyoruz ancak üçüncü ekran biraz farklı şekilde konumlandırılmış. Cihazın iki ekranının ortasındaki menteşe kısmına yerleştirilmiş. Üçüncü ekran alanı aşağıdaki fotoğrafta 106-108 ile numaralandırılan bölgede yer alıyor.


Patente göre cihaz kapalıyken bu alan herhangi bir şey göstermeyecek. Cihaz açıldığında ise üçüncü ekran alanı, daha büyük ekranlardan biri ya da ikisiyle ilişkili olabilecek. Patent bu ekranın kullanımı ile ilgili olarak birçok örneğe de yer veriyor. Katlanabilir ekranın yanı sıra cihaz katlandığında iki veya daha fazla parçaya ayrılan ekran örnekleri bulunuyor.


Patentler her zaman gerçek hayata geçmeyebiliyor. Yani Microsoft tarafından böyle bir cihaz hiçbir zaman piyasaya sürülmeyebilir. Bekleyip göreceğiz.

#Microsoft
#Akıllı Telefon
#ekran
6 yıl önce