|

iPhone 8’i geride bırakacak

Çinli teknoloji devi Huawei, eylül ayında oldukça iddialı bir akıllı telefon ile meraklıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Huawei Mate 10 hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan şirket CEO'su Richard Yu, yeni cihazın iPhone 8'den daha güçlü olacağını ifade etti.

Yeni Şafak ve
12:10 - 29/07/2017 Saturday
Güncelleme: 12:11 - 29/07/2017 Saturday
Diğer
Akıllı telefon pazarında önemli bir yere sahip Huawei, Eylül ayında bomba gibi bir cihazla meraklılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
Akıllı telefon pazarında önemli bir yere sahip Huawei, Eylül ayında bomba gibi bir cihazla meraklılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Bloomberg'e konuşan Huawei CEO'su Richard Yu, Mate 10 adını doğruladı ve telefonun eylülde duyurulacağını ve iPhone 8'den daha güçlü olacağını söyledi.

Yu, Mate 10'un "tam boy ekran ile daha uzun pil ömrüne, daha hızlı şarja, daha iyi kameraya ve Apple ile rekabet etmemizi sağlayacak diğer özelliklere sahip olacaığını" ekledi. Yu'nun yorumları biraz havada kalsa da, amiral gemisi Android telefonlar teknik özellikler açısından Apple'ın iPhone'larından daha güçlü oluyorlar.

iPhone’da işlemci ve belle daha zayıf

Haberturk’ğn haberine göre Apple genelde telefonlarında daha az çekirdekli işlemci ve daha az bellek koyuyor. Birçok Android telefon ise daha çok satış adedine ulaşmak için rakipleriyle teknik özellik yarışına giriyor.

Örneğin Apple'ın mevcut en güçlü telefonu olan iPhone 7 Plus'ta 2,34 GHz hızında dört çekirdekli A10 işlemci ve 3 GB bellek bulunuyor. Diğer yandan Moto Z2 Force, Sony Xperia XZ Premium, HTC U11 ve OnePlus 5'in hepsi sekiz çekirdekli işlemciye ve en az 4 GB (bazıları 6 GB, hatta 8 GB) bellek taşıyorlar.

Eylül’de gelebilir

Huawei'nin Mate 10'a güçlü bir işlemci ve bol miktarda bellek eklemesi, bu açıdan mantıklı. Apple'ın iPhone 8, iPhone 7S ve iPhone 7S Plus'ta kullanacağı miktardan fazla olma ihtimali ise yüksek. Şirket, eylülde Berlin'de düzenleneceek olan tüketici elektroniği fuarı IFA 2017'de Mate 10'u tanıtabilir.

#Huawei
#Mate 10
#Richard Yu
#iPhone 8
#IFA
7 years ago