|

Audi 127 bin aracını geri çağırıyor

Alman Federal Motorlu Taşıtlar Ajansı, en son standart Euro 6 olan V6 dizel motorlu Audi modellerinde emisyon hile cihazları tespit etti. Alman otomotiv devi bu nedenle binlerce aracını geri çağırdı.

Yeni Şafak
09:34 - 23/01/2018 الثلاثاء
Güncelleme: 09:39 - 23/01/2018 الثلاثاء
Diğer
Audi, emisyon skandalı nedeniyle  üst segment otomobillerini geri çağıracak.
Audi, emisyon skandalı nedeniyle üst segment otomobillerini geri çağıracak.

Audi’nin dizel motorlarında emisyon hile cihazları olduğu belirtiliyor. Alman Federal Motorlu Taşıtlar Ajansı(KBA), özellikle V6 TDI motora sahip araçlarda bu cihazın bulunduğunu tespit etti. Firma bu olayın üzerine 127 bin lüks aracını geri çağırmak durumunda kaldı.


Hangi modeller geri çağırılacak?

Audi’nin CEO’su Rupert Stadler, emisyon skandalının geçtiğimiz yıl sona erdiğini, tüm motorların denetiminin yapıldığını ve manipülasyon olmadığını söylüyor. Ancak firma A4,A5, A6, A7, A8, Q5, SQ5 Plus ve Q7 modelleri olmak üzere toplam 127 bin aracı geri çağırdı.

Firma sözcüsü Toni Melfi, herhangi bir usulsüzlük gerçekleşmemesi için şirketin tüm dizel konseptlerini detaylı olarak incelediklerini, fakat KBA’nın V6 TDI motoruna sahip Audi modelleri için farklılık olduğunu söyledi. Audi’nin 2 Şubat’a kadar KBA’ya geri çağırılan V6 TDI motorlu modeller için çözüm sunması bekleniyor.

#Audi
#Emisyon
#araç
#otomobil
٪d سنوات قبل