|

Aracınızın nereye çekildiğini gösterecek

İSTMOP, ya da İstanbul Mobil Otopark Projesi sayesinde aracının nereye çekildiğini öğrenmek isteyen sürücülere hızlı hizmet sunuluyor. Kullanıma sunulan bu platform sayesinde aracı çekilen sürücüler araçlarının nerede olduğunu kimseye sormadan anında öğrenebilecek.

Yeni Şafak
13:52 - 9/11/2018 Cuma
Güncelleme: 13:56 - 9/11/2018 Cuma
AA
Trafik polisleri, hatalı park sonucu çekilen aracın bilgilerini yüklemekle kalmayıp, kural ihlalini gösteren fotoğrafı da uygulamaya yükleyecek.
Trafik polisleri, hatalı park sonucu çekilen aracın bilgilerini yüklemekle kalmayıp, kural ihlalini gösteren fotoğrafı da uygulamaya yükleyecek.

Son yıllarda İstanbul cadde ve sokaklarında çekiciler oldukça aktif biçimde çalışıyor, yanlış yere park etmiş olanlara göz açtırmıyor. Kısa süreceğini düşündüğünüz bir iş için aracınızı bir yere park edip başından ayrıldıktan hemen sonra geri döndüğünüzde, aracınızın yerinde olmadığını görmeniz kuvvetle muhtemel. Peki, bu durumda ne yapacaksınız?

“Aracım nereye çekildi?”, “Çekilen aracımı nasıl bulabilirim?” sorularına verilecek en pratik cevap, bir taksi çevirip taksiciden yardım istemek olurdu. Ancak yeni kullanıma sunulan İstanbul Mobil Otopark Projesi, kısaca İSTMOP sayesinde, aracınızın nereye çekildiğini web sitesi veya mobil uygulama üzerinden hızlı bir şekilde görmeniz ve oraya doğru yola çıkmanız mümkün olacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün geliştirdiği İSTMOP, şehir içinde hatalı park sonucu çekilen ve bağlanan araçların nereden, ne zaman, hangi sebeple çekildiği bilgilerine ulaşımı sağlıyor. Aynı zamanda çekilen aracın bulunduğu otoparkın iletişim bilgileriyle otoparkın konumuna yol tarifini sunuyor.

İSTMOP’a web sitesi ve mobil uygulamalardan erişilebilecek

İSTMOP’a web sitesi üzerinden ulaşabilir ve sunulan basit forma tarihi ve aracınızın plaka bilgisini girerek, onun nereye çekildiğini görebilirsiniz. Bunun yanı sıra İSTMOP iOS ve Android uygulamalarıyla da hizmet verecek. Şu an için uygulamalar ilgili mağazalarda bulunmuyor gibi görünse de kullanıcılar, indirme imkanı elde ettikten sonra araçlarının plakasını, çekim tarihini ve doğrulama kodunu girerek aracın durumunu öğrenebilecekler.

Trafik polisleri, hatalı park sonucu çekilen aracın bilgilerini yüklemekle kalmayıp, kural ihlalini gösteren fotoğrafı da uygulamaya yükleyecek. Hangi çekiciyle, nereden, ne zaman ve hangi otoparka çekildiği gibi detaylar da İSTMOP’da yer alacak. Böylelikle sürücülerin hatalı parkla ilgili itirazda bulunma ihtimali en aza indirilmiş olacak.

#İSTMOP
#İstanbul Mobil Otopark Projesi
5 yıl önce