Lezzetiyle sizi sizden alacak olan tahinli pidenin tarifini en ince ayrıntılarıyla hazırladık. Geriye sizin maharetli ellerinizden çıkan lezzete kalıyor. Şimdiden kolay gelsin...
4 Su Bardağı Beyaz Un
1 Çorba Kaşığı Toz Maya
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Su
1/2 (Yarım) Su Bardağı Sızma Zeytinyağı
3/4 (Üç Çeyrek) Su Bardağı Tahin
2 Çorba Kaşığı Su
3/4 (Üç Çeyrek) Su Bardağı Toz Şeker
Yeteri Kadar Yumurta Sarısı
Hamur malzemeleri ile yumuşacık ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp 1 saat mayalandırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizin ayası büyüklüğünde açın ve yağlanmış tepsiye aralıklı dizin. İç malzemelerini bir kâsede karıştırın. Hamurların üzerlerini biraz bastırıp çukurlaştırın ve iç malzemesinden paylaştırın. Kenarlarına fırça ile yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişir.
2 saatte hazırlanan tahinli pide 25 dakikada pişer.
Zorluk seviyesi orta olan tahinli pide kalorisi 374,3.
Tahinli pide için kullanacağınız malzemelerin toplam ücreti 13 lira.