EDISYON:

Hakan Fidan’dan kritik Gazze uyarısı: Ya daha büyük savaşa ya daha büyük bir barışa gideceğiz

12:2725/10/2023, Çarşamba
G: 25/10/2023, Çarşamba
Yeni Şafak
Hakan Fidan'dan Gazze uyarısı: Bölgemiz dönüm noktasında! Ya daha büyük savaş ya barış
Hakan Fidan'dan Gazze uyarısı: Bölgemiz dönüm noktasında! Ya daha büyük savaş ya barış

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Filistin’de yaptığı katliamlara ilişkin olarak, “Bölgemiz tam manasıyla dönüm noktasındadır. Ya daha büyük savaşa ya daha büyük bir barışa gideceğiz." dedi. İşte Hakan Fidan'ın açıklamalarının satır başları.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katarlı mevkidaşı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile gerçekleştirdiği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan'ın açıklamalarından satır başları:

"Ya daha büyük savaşa ya daha büyük bir barışa gideceğiz"

“"Gazze'ye yönelik kara harekatı, bu vahşeti tam bir katliama çevirecektir. Hemen ateşkes ilan edilmeli ve insani yardım için koridor oluşturulmalıdır. Gazze’de masum sivilleri hedef alan saldırıları hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Gazzelilerin yurtlarından sökülerek atılmasına razı gelmeyeceğiz. Bu sadece Filistin’in değil Mısır’ın, Beyrut'un, Ürdün’ün istikrarsızlaşmasına yönelik olacaktır.

Bölgemiz tam manasıyla dönüm noktasındadır. Ya daha büyük savaşa ya daha büyük bir barışa gideceğiz."

İsrail savaş uçakları, gece boyunca Gazze Şeridi'ni bombaladı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik yoğun saldırıları, 19'uncu gününde de sabaha dek aralıksız devam etti. İsrail savaş uçakları, Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki el-Ferec Mescidi çevresine, Han Yunus'un doğusundaki Beni Sehile, Zeytun mahallelerine, İtalyan gökdeleni yakınındaki bir eve, Kudüs Hastanesi yakınındaki el-Helis Apartmanı'na yönelik saldırılar düzenledi.

Öte yandan bölgedeki kaynaklardan alınan bilgilere göre, Gazze'deki Han Yunus kentinin güneyindeki Kizan en-Neccar bölgesinde "Büyük Ailesi"ne ait ev hava saldırısında bombalandı. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti.



#hakan fidan
#gazze
#israil

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.