Salaten Tüncina'yı her gün okumaya devam etmek, Allah'ın koruması altında olmak ve bütün hayırlara nail olmak için çok faydalıdır. Bu duayı her gün okuyabilir, sevdiklerinize de tavsiye edebilirsiniz.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ، صَلَاةً تُنْجِنَا بِهَا مِنْ جَمِيعِ الْأَحْوَالِ وَالْأَفَاتِ، وَتَقْضِي لَنَا بِهَا جَمِيعَ الْحَوَائِجِ، وَتُطَهِّرُنَا بِهَا مِنْ جَمِيعِ السَّيِّئَاتِ، وَتَرْفَعُنَا بِهَا عِنْدَكَ أَعْلَى الدَّرَجَاتِ، وَتُبَلِّغُنَا بِهَا أَكْرَمَ الْغَايَاتِ مِنْ جَمِيعِ الْخَيْرَاتِ فِي الْحَيَاةِ وَبَعْدَ الْمَمَاتِ.
Salat-ı Münciye (Salaten Tüncina) Türkçe Okunuşu şu şekildedir?
Salaten Tüncina'nın fazileti hakkında birçok hadis rivayet edilmiştir. Bu hadislerden bazıları şöyledir:
Hz. Enes (r.a.) şöyle dedi: "Kim her sabah ve akşam Salaten Tüncina'yı okursa, Allah onu bütün korku ve afetlerden korur." (Tirmizî, Deavât, 152)
Hz. Ebu Hureyre (r.a.) şöyle dedi: "Kim her gün Salaten Tüncina'yı okursa, Allah onu 70 bin melek ile korur." (İbn Asâkir, Târîhu Medîneti Dımaşk, 44/352)
Hz. Abdullah ibni Abbas (r.a.) şöyle dedi: "Kim her namazdan sonra Salaten Tüncina'yı okursa, Allah ona cennette bir köşk verir." (İbn Asâkir, Târîhu Medîneti Dımaşk, 44/352)
Peygamber (s.a.s.) için okunan ve Allah'ın rahmet ve selâmının onun üzerine olması dileğini ifade eden bütün duaların geneline salavat denir. Salat-ı Münciye de “Salaten Tüncina” kelimeleriyle başladığı için halk arasında “Salaten Tüncina” olarak bilinir.
Salaten Tüncina duası kişileri kötülüklerden ve belalardan korunacağını, hacetinin kolay karşılanacağını ve rızkının bereketli olacağı vaat edilmektedir. Bu nedenle Salaten Tüncina duasının bilinmesi oldukça önemlidir.
Salatı fethiyye, yedi büyük salevattan biri olup 1000 defa okumak suretiyle hatmini yapmak çok faziletlidir.
Her gün 11 kez Salatı Münciye duası okumak geçim zorluğu çekmemek için önemlidir. Ayrıca namazlardan sonra da 11 kez Salatı Tüncina duasını okumayı kendine adet edinmiş kişiler Allah'ın en yüksek mertebesine erişir ve geçi sıkıntılarından da uzak durur.