|

İslam’ın özü şefkat ve merhamettir

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, İslam dininin şefkat ve merhamet dini olduğunu söyledi ve ekledi: “Bugün İslam adına çıkıp yaptıkları terör eylemleriyle Müslümanların başlarını önlerine eğdirenler, İslam’ı bilmeyenler ya da başkalarının kullandığı kuklalardır.”

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2018 الأحد
Güncelleme: 03:24 - 27/05/2018 الأحد
Yeni Şafak
​İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz
​İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz

İstanbul Çekmeköy’deki Reşadiye Merkez Camisi, iftar öncesi düzenlenen törenle ibadete açıldı. Açılış töreninde konuşan İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, caminin toplumu birleştiren buluşturan mekanlar olduğunu belirterek, “Cami mekteptir, medresedir, meşveret merkezidir, kütüphanedir, bedestendir, çarşıdır hatta kışladır” değerlendirmesinde bulundu.

ONLAR BİRER KUKLA!

İslam’ın özünün şefkat ve merhamet olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti: “Özü şefkat ve merhamet olan dini terörle, İslamofobi ile buluşturanlar ya bu dini bilmiyorlar ya da kötü niyetleriyle İslam’a ve Müslümanlara bedel ödetmek istiyorlar. Bugün İslam adına çıkıp, yaptıklarıyla terör eylemleriyle Müslümanların başlarını önlerine eğdirenler İslam’ı bilmeyenler ya da başkalarının kullandığı kuklalardır. Dönün bakın tarihe bu milletin başka din mensuplarına zulmü var mı? Okudukları metinleri anlamayan ve birileri tarafından kullanılan insanlar çıkıyor İslam adına terör icat ediyorlarsa onların İslam algısı başlarına yıkılsın. İslam barış ve kardeşliktir.”

ÖN SAFLARDAYIZ

Açılışa katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu ise Müslümanların bütün dünyada ağır bir saldırı altında olduğunu kaydederek, şunları söyledi: “Müslümanlar olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Bu saldırıya karşı biz Türkiye Cumhuriyeti olarak ön saflarda mücadele etmekteyiz. Türkiye olarak garip gurebanın, yardıma ihtiyacı olanın elinden tutmak zorunda olan bir millet ve devletiz. Buna da şükürler, yüzümüzün akıyla gerçekleştiriyoruz.”

#Ramazan
#İslam
٪d سنوات قبل