İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay Ramazan ayında oruç tutanlar için 9 tavsiyede bulundu. Gün boyunca dinç ve tok kalmak için özellikle kemik suyunu önerdi.
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay Ramazan ayında oruç tutan isimler için önemli tavsiyeler verdi. Sahurda ve iftarda tüketilmesi gereken yiyecekler, uzak durulması gereken besinler ve çok daha fazla tavsiyede bulundu.
Sabah'ın haberine göre, Prof Dr. Canan Karatay'ın oruç tutanlar için tavsiyeleri şöyle:
"Paça çorbası, işkembe, kelle paça çorbaları bol bol yenebilir."
''Köy tereyağında 2-3 yumurta sarısı ile birlikte yendiği zaman oruç tutanlar dinç kalır."
"Bol bol kemik suyu içsinler. İçerlerse tüm günü dinç geçirirler."
"Sahur kahvaltı demek. Kahvaltıyı çok iyi yapmalı. Yumurtası, tereyağı, zeytini, fındığı fıstığı, çayı ile mutlaka yapılması lazım."
"Ama çay şekersiz olacak, kahve, süt içildiği zaman şekersiz olacak."
"Bol su içilecek. Ramazandan önce vücudu hazırlamak lazım onun için vücudun suya çok ihtiyacı var."
"İftara doğru başın ağrımasının sebebi susuzluktur. Susuzluk baş ağrısı yapar."
"Ama su tek başına değil, su tuz ile birlikte olması lazım. İnsan vücuduna su ve tuz girmesi lazım."
''Pide Ramazan'ın bulunmaz objelerinden biri. Yapılırken ince ve yaş maya ile yapılması lazım. Ben istediğim kadar tüketmeyin deyim, tabii ki tüketilecek. İftarda ve sahurda ince bir Ramazan pidesi, ikiye ayrılacak. Bunun yarısına bol tereyağı sürülecek ve o şekilde tüketilecek. Tereyağsız olmaz."